Bakan Fidan'dan İsrail'e: Uluslararası barış ve güvenliğe tehdit haline gelmiştir

Son dakika haberi: Bakan Fidan Ürdünlü mevkidaşı ile Ankara'da ortak basın toplantısı düzenledi. Fidan konuşmasında; "Bugün İsrail uluslararası barış ve güvenliğe yönelik başlıca tehdit haline gelmiştir" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 15.10.2024 14:14 GÜNCELLEME 15.10.2024 14:26 GÜNCEL
Bakan Fidan'dan İsrail'e: Uluslararası barış ve güvenliğe tehdit haline gelmiştir

SON DAKİKA HABERİ: Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Ürdün Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Yurtdışında yaşayan Ürdünlüler Bakanı Ayman Safadi ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Bakan Fidan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde;

Bizler Gazze’de ateşkesin sağlanmaması halinde ateşkesin başka ülkelere yayılabileceği uyarısında bulunmuştuk. Lübnan’daki gelişmeler öngörülerimizi haklı çıkardı. Gerilimin düşürülmesinin yegane yolu Gazze’de kalıcı ateşkesin sağlanmasıdır.



"ÜRDÜN İLE BERABER İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Silahların bir an önce susması için çalışmalıyız. İsrail’in Filistin devletini engellemeye çalıştığı açıktır.

Filistin devletini zihinlerinden dahi silmek isteyenlere karşı sessiz kalmamalıyız. Filistinliler kendi ana vatanlarında yaşama hakkına sahiptirler. Bu devlet tüm yetki ve imkanlarıyla tam anlamıyla bir devlet olacaktır. Biz Ürdün ile beraber iki devletli çözüm için çalışmaya devam edeceğiz. 

(UAD'daki İsrail aleyhine açılan davaya Türkiye'nin müdahil olması) Bu davanın takipçisiyiz. Ürdün de Güney Afrika Cumhuriyeti'ni desteklediğini açıklamıştı. Kudüs'teki gelişmeleri de yakından takip ediyoruz. İslam dünyası olarak Kudüs'teki kutsal mekanların tarihi statükosunu ihlale yönelik eylemlere sessiz kalamayız. Ürdün ile fikit birliği içerisindeyiz.

"TOPLANTI 18 EKİM'DE İSTANBUL'DA"

Nasıl ki Filistin meselesinde Ürdün ile temas içerisindeysek Güney Kafkasya Bölgesel İş Platformu üzerinden bölge ülkeleriyle Kafkasya üzerine istişarelerimizi sürdürüyoruz. Bu platformun üçüncü toplantısını 18 Ekim'de İstanbul'da yapacağız. Söz konusu toplantıya bizimle beraber Azerbaycan, Ermenistan, İran ve Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanları da katılacak. 

KAYNAK : Haber7
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR