Suriye'de çatışma! Kilis'e roket mermisi düştü! Güvenlik kaynaklarından açıklama...

Son dakika haberi... Suriye tarafında çıkan çatışma sonucu Kilis’teki mayınlı bölgeye roket mermisi düştü. Güvenlik kaynakları ve Kilis Valiliği'nden olaya ilişkin açıklama geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 16.10.2024 21:03 GÜNCELLEME 16.10.2024 22:24 GÜNCEL
Suriye'de çatışma! Kilis'e roket mermisi düştü! Güvenlik kaynaklarından açıklama...

Son dakika haberi... Suriye'de çıkan çatışma sonucu Kilis’teki mayınlı bölgeye roket mermisi düştü.

KİLİS SINIRINA ROKET MERMİSİ DÜŞTÜ

Akşam saatlerinde Suriye tarafından ateşlenen roket mermileri Kilis’in kırsal bölgesi Oylum höyüğü ve Akıncılar bölgesine düştü.

'BİRLİKLERİMİZİN HERHANGİ BİR DAHLİ YOK'

İHA'da yer alan son dakika haberine göre, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin düşen roket mermisi sonucu topçu ateşiyle bölgeyi vurduğu iddia edilmişti.

DHA'nın güvenlik kaynaklarından elde ettiği son dakika bilgisine göre ise bölgede herhangi bir sıcak çatışmanın olmadığı aktarıldı.

Güvenlik kaynakları, "Hudutun Suriye tarafında bir çatışmadan seken bir roket mayınlı araziye düşmüş ve yangın oluşmuştur. Birliklerimizin herhangi bir dahli yoktur. Karşılık da verildiği doğru değildir." açıklamasında bulundu.

KİLİS VALİLİĞİ: KİLİS'E YÖNELİK HERHANGİ BİR SALDIRI GERÇEKLEŞMEMİŞTİR

Kilis Valiliği, bugün bölgede çıkan çatışmalara ilişkin görüntülerin sınırın Suriye tarafına ait olduğunu belirterek, "Olayda Kilis'e yönelik herhangi bir saldırı gerçekleşmemiştir" açıklamasını yaptı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bugün saat 17.53 sıralarında Kilis merkez Akıncı köyü karşısında bulunan Suriye sınırları içerisindeki bölgede 2 SMO grubu arasında çıkan çatışmada 1 RPG-7 roketi mayınlı alana isabet etmiş ve o bölgedeki bitki örtüsünde yangına neden olmuştur. Sosyal medyada dolaşımda bulunan söz konusu görüntüler sınırın Suriye tarafına aittir. Olayda Kilis'e yönelik herhangi bir saldırı gerçekleşmemiştir."

KAYNAK : İHA, DHA
Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR