Mahmut Hocaefendi'nin oğlu Abdullah Ustaosmanoğlu Hakk'a yürüdü

İsmailağa Cemaati, Mahmud Ustaosmanoğlu Hocaefendi’nin oğlu Abdullah Ustaosmanoğlu Hocaefendi’nin vefat ettiğini duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 17.10.2024 21:09 GÜNCELLEME 17.10.2024 22:40 GÜNCEL
Mahmut Hocaefendi'nin oğlu Abdullah Ustaosmanoğlu Hakk'a yürüdü

İsmailağa Cemaati’nin merhum önderi Mahmud Ustaosmanoğlu Hocaefendi’nin oğlu Abdullah Ustaosmanoğlu Hocaefendi, rahmet-i Rahman’a kavuştu.

Ustaosmanoğlu Hocaefendi’nin vefatını İsmailağa Cemaati yaptığı basın açıklaması ile duyurdu.

CENAZESİ FATİH CAMİİ'NDEN KALDIRILACAK

Cemaatin sosyal medya hesaplarından da paylaşılan açıklamada Abdullah Ustaosmanoğlu Hocaefendi’nin cenazesinin yarın (18 Ekim) cuma namazını müteakip Fatih Camii’nden kaldırılacağı belirtilerek merhuma rahmet; cemaate ve tüm yakınlarına sabır ve hayırlı bir ömür niyazında bulunuldu.

ABDULLAH USTAOSMANOĞLU KİMDİR?

Abdullah Ustaosmanoğlu 1936 tarihinde Trabzon'un Of ilçesi Tavşanlı Köyü'nde doğmuştur. İlk eğitimini Tavşanlı Köyü Camii'sinde almış sonra amcasının oğlu olan İsmailağa Camii emekli İmam ve Hatibi Mahmut Ustaosmanoğlu ve Hafız İsmail Özer'in eğitimleri ile hafızlık eğitimi almaya başlamıştır.

1957 yılında Küçükköy Merkez Camii'nde fahri İmam-Hatip olarak göreve başlamıştır. 1963 yılı başlarında iseBayrampaşa Yeşil Camii'nde fahri olarak İmam-Hatiplik görevine başlayan Abdullah Ustaosmanoğlu 1965 yılında Yeşil Camii'ne kadrolu İmam-Hatip olarak atanmıştır.

 

Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR