Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu ek işe başlıyor

Devlet memurlarının ek iş yapmasının yasak olduğu limon bile satamadığı Türkiye'de, CHP’li Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu saat 18.00'dan sonra ek iş yapacağını belirterek Behzat Ç. dizisinde oynayacağını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 18.10.2024 21:25 GÜNCELLEME 18.10.2024 21:35 GÜNCEL
Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu ek işe başlıyor

   HABER7

31 Mart 2024 seçimlerinde CHP'den aday olan ve Etimesgut Belediye Başkanı seçilen Erdal Beşikçioğlu T24’e çok konuşulacak bir açıklama yaptı. Belediye başkanlığı öncesi oyunculuk yapan Beşikçioğlu, görev süresi boyunca da oyunculuk görevine devam edeceğini duyurdu. Beşikçioğlu'nun "oyunculuğa devam edeceğim" açıklaması kamuoyunda tartışma konusu oldu.

"BAŞKAN YARDIMCILARI VE MÜDÜRLER NASIL OLSA VAR"

Etimesgut Belediye Başkanı Beşikçioğlu, Behzat Ç. dizisinin yeni sezonunda oynayacağını söyledi. Belediye Başkanlığının yanı sıra Behzat Ç.'de oyunculuğa nasıl devam edeceği sorulan Beşikçioğlu, belediyede başkan yardımcılıkları ve müdürlükler olduğunu belirterek kendisine çok ihtiyaç duyulmadığını ima etti. Beşikçioğlu "18.00’dan sonra sabaha kadar vaktimiz var. Nihayetinde koskoca bir yapı var. Başkan yardımcıları var, başkan yardımcılıklarının altında müdürlükler var, bu sistem zaten kurulu. Çok zor olacağını zannetmiyorum. Ama bu endişe çok normal sistemi bilmediğiniz için ister istemez bu soruyu soruyor insanlar." ifadelerini kullandı. 



MEMURLARIN BİLE EK İŞ YAPMASI YASAK

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu'nun başkanlığın yanında Behzat Ç.'de oynayacağını açıklamasının ardından devlet memurlarının ek iş yapamaması konusu gündeme geldi. 657 sayılı yasaya göre, devlet memurlarının ek iş yapması yasaklanıyor. 657 sayılı yasanın 28. maddesinde "Memurlar Türk Ticaret Kanununa göre (Tacir) veya (Esnaf) sayılmalarını gerektirecek bir faaliyette bulunamaz, ticaret ve sanayi müesseselerinde görev alamaz, ticari mümessil veya ticari vekil veya kollektif şirketlerde ortak veya komandit şirkette komandite ortak olamazlar." ifade ediliyor. 

BELEDİYE BAŞKANLARI DEVLET MEMURU SAYILMIYOR AMA...

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre belediye başkanları seçimle belirlendikleri için bir kamu görevlisi olsa da devlet memuru statüsünde sayılmıyor. Kanun dolayısıyla Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu'nun ek iş yapmasında yasal engel yok ancak oyunculuk yapmasının etik kurallarına aykırı olduğu belirtiliyor.

Sosyal medyadan konuyla ilgili yorum yapan vatandaşlar, maaşlı çalışan birçok sektörde ve devlet memurlarında ek iş yapmanın yasak olduğunu belirtirken, belediye başkanlığı dolayısıyla binlerce lira maaş alan Beşikçioğlu'nun oyunculuk yapacağını açıklamasına tepkili.

Öte yandan bir diğer vatandaş görüşünde ise belediye başkanlarının devlet memuru olmadığı ancak devlet için çalışan kamu görevlileri olduğu belirtilirken, başkanlarda "mesai" kavramı olmadığı, sürekli olarak halkla iç içe olup sorunlara çözüm üretmesi gereken insanlar olduğu, bu nedenle Beşikçioğlu'nun "Saat 18.00'dan sonra oyunculuk yapabilirim" tezinin doğru olmadığı savunuluyor.

KAYNAK : Haber7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR