META'dan yeni skandal: Mustafa Şentop'a sansür!

META'ya bağlı Facebook'ta Yahya Sinvar paylaşımı yapan Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop'a sansür yapıldı. Facebook, paylaşımı kaldırdı.

ABONE OL
GİRİŞ 18.10.2024 22:09 GÜNCELLEME 18.10.2024 23:36 GÜNCEL
META'dan yeni skandal: Mustafa Şentop'a sansür!

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından Ayasofya-i Kebir Camisi'nde kıldırılan gıyabi cenaze namazı paylaşımına sansür uygulayan META'dan yeni bir skandal daha geldi.

META'ya bağlı Facebook'ta Yahya Sinvar paylaşımı yapan Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop'a sansür yapıldı.

Instagram önce sildi, sonra geri adım attı! Erbaş'ın iki mesajı yeniden yüklendi

Facebook, paylaşımı kaldırdı ardından ise şu notu yayımladı:

"Görünüşe göre tehlikeli olarak tanımladığımız kişi ve kuruluşların sembollerini paylaştın, gönderdin, bunları övdün veya takip ettin."

 

'KEYFİ SANSÜR UYGULAMAMA' SÖZÜ VERMİŞLERDİ 

Meta'ya, ağustos ayında İsrail'in saldırısında şehit olan İsmail Haniye için yapılan paylaşımları sansürlediği için Türkiye'de erişim engeli getirilmişti.

Meta, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına uyma ve katalog suçlarla ilgili talepleri karşılama sözü vermiş ve yeniden erişime açılmıştı.

Ayrıca Türk kullanıcılara yönelik keyfi sansür uygulanmasının kaldırılması da kabul edilmişti. Gelinen noktada Meta'nın sansür politikalarının sürdüğü görülüyor.

İSRAİL'İN SANAL KALKANI ZUCKERBERG: INSTAGRAM'DAN SANSÜR WHATSAPP'TAN KOORDİNAT 

Geçmişte de benzer birçok skandala imza atan Instagram'ın sahibi Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg, yaptıkları için İsrail'den özel bir teşekkür bile almıştı.

Öte yandan Meta'nın güvenlik başkanının Tel Aviv'de yaşaması ve Meta'nın bir diğer popüler uygulaması WhatsApp üzerinden de Filistinlilerin nasıl ölüme götürdüğü deşifre olmuştu. Yaşananlar Zuckerberg'in Siyonistler için nasıl bir kalkan olduğunu yeniden gündeme getirdi.

KAYNAK : Haber7
Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Faruk Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR