İşte 'Yenidoğan Çetesi'ne yapılan operasyonun perde arkası!

21 yenidoğan bebeğin ölümüne neden olduğu öne sürülen Yenidoğan çetesine yönelik başlatılan operasyon ile ilgili ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor.

ABONE OL
GİRİŞ 18.10.2024 22:14 GÜNCELLEME 18.10.2024 22:51 GÜNCEL
İşte 'Yenidoğan Çetesi'ne yapılan operasyonun perde arkası!
  • Haber7

Gazeteci Zafer Şahin, sosyal medya hesabından 21 bebeğin şüpheli ölümüyle suçlanan 'Yenidoğan Çetesi'ne yönelik operasyona dair önemli ayrıntılar paylaştı. 

İHBARLA ÇETE ÜYELERİNE TEKNİK TAKİP BAŞLATILDI

Zafer Şahin, çeteye yönelik ilk tespitin Mayıs 2023'te Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nun o dönemde İstanbul İl Sağlık Müdürü olarak görev yaptığı sırada gerçekleştirildiğini aktardı. Şahin, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne bildirilen bir ihbar üzerine çete üyelerine yönelik teknik takip başlatıldığını kaydetti.

Yenidoğan bebek çetesinin kan donduran diyalogları! "Çocuğu öldür!"

SÜREÇ BÜYÜK BİR GİZLİLİKLE YÜRÜTÜLDÜ

Memişoğlu, çetenin faaliyet gösterdiği hastanelere yönelik harekete geçtiğini aktaran Şahin, şu ifadelerde bulundu:

"Yenidoğan Çetesi adı verilen insanlık düşmanlarına yapılan operasyonun perde arkası.

Mayıs 2023… Bugünün Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu o tarihte İstanbul İl Sağlık Müdürü. 

Çeteye ilk operasyon şüpheli durumların tespiti ve bir ihbarın İstanbul İl Emniyet Müdürlüğüne bildirilmesiyle başlıyor. Çete üyeleri teknik takibe alınıyor.

Memişoğlu çarpraz denetim yaptırarak bu hastaneler ve olaya karışan kişilerle ilgili inceleme başlatıyor.

Operasyonun başarılı olması için süreç büyük bir gizlilikle yürütülüyor. Ve çete açığa çıkarılıyor. 

Bu olaya karışan alçakların işledikleri insanlık suçunu kamufle etmek için geçmişte yaptıkları şeyler an itibariyle önemsiz detaylar. 

Önemli olan tek şey Sağlık Bakanlığı, Emniyet ve yargının bütün Türkiye’yi şoke eden çeteye gerekeni yapma iradesini ortaya koyması. 

Bakanın bugün yaptığı 'İnsanlıktan nasibini almamış kişiler bunlar. Gerçekten canice ve kabul edilemeyecek bir çete. Biz bunun her zaman peşinde olduk ve olacağız. Yanlış uygulamalara izin vermeyeceğiz' açıklaması bu yüzden önemli."

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA: İLLEGALİTEYE İZİN VERMEYECEĞİZ

Sağlık Bakanlığı, İstanbul'daki "yenidoğan çetesine" ilişkin yürütülen soruşturma hakkında açıklama yaptı. 

Bakanlığın sosyal medya hesabından, kamuoyunda "yenidoğan çetesi" adıyla bilinen, bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden oldukları ve haksız kazanç elde ettikleri belirlenen kişilerle ilgili açıklama yapıldı.



"Sağlıkta illegalite ve kötü uygulamalara izin vermeyeceğiz" ifadesiyle paylaşılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kamuoyunda “yenidoğan çetesi” adıyla bilinen, bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden oldukları ve haksız kazanç elde ettikleri belirlenen kişilerle ilgili olay, Mayıs 2023’te İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen bir operasyonla tespit edilmiş, cezai işlemler yapılmış ve konu adli makamlara iletilmiştir.

Sağlık Bakanlığımız tarafından söz konusu hastanelerin faaliyetleri hakkında başlatılan inceleme sonucu hukuki yaptırım süreçleri devreye alınmıştır. 

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı olarak özveriyle görevini yerine getiren, insanların hayatını kurtaran ve şifa dağıtan sağlık çalışanlarımızın insanlık dışı davranışlarda bulunan kişiler sebebiyle töhmet altında kalmasına izin vermeyeceğiz.

Yargıya intikal etmiş sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız."