Bakan Fidan, Hamas üyeleriyle görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hamas heyetiyle görüşerek esir değişimini mümkün kılacak olan ateşkes anlaşmasını sağlamaya yönelik müzakerelerdeki son durumu ele aldı.

ABONE OL
GİRİŞ 18.10.2024 22:46 GÜNCELLEME 19.10.2024 00:51 GÜNCEL
Bakan Fidan, Hamas üyeleriyle görüştü

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Fidan, İstanbul'da Hamas Şura Meclisi Başkanı Muhammed Derviş İsmail ve Hamas Siyasi Büro üyeleri ile görüştü.

Görüşmede, Gazze'nin kuzeyi başta olmak üzere bölgedeki insani durum ele alındı.

Bakan Fidan, Gazze'de yaşanan insani felakete karşı uluslararası toplumu harekete geçirmek için Türkiye'nin diplomasinin tüm imkanlarını kullanacağını ifade etti.

GÖRÜŞMEDE ATEŞKES ANLAŞMASI DA ELE ALINDI

Görüşmede ayrıca, esir değişimini mümkün kılacak olan ateşkes anlaşmasını sağlamaya yönelik müzakerelerdeki son durum ele alındı.

Toplantıda, Filistinliler arası uzlaşı süreci de değerlendirilirken Bakan Fidan, sonrasında Mısır'ın ev sahipliğinde Kahire'de düzenlenen toplantıyı takdirle karşıladığını belirtti.

Fidan, görüşme vesilesiyle,Hamas yetkililerine, Hamas Siyasi Büro Başkanı Yahya Sinvar'ın İsrail saldırısında hayatını kaybetmesine ilişkin taziyelerini de iletti.

'AHMED CEVAD PAŞA' İLE İNCE MESAJ

Hakan Fidan, Hamas yetkilileriyle görüşürken duvarda, Osmanlı'nın Filistin cephesindeki son komutanlarından Ahmet Cevad Paşa'nın portresi vardı.

Dışişlerinden İsrailli Bakan Katz'a fotoğraflı cevap!

ABD ve Almanya'dan Sinvar için alçak açıklama!

Hamas'ın şehit edilen lideri Yahya Sinvar'a düzenlenen saldırının görüntülerini paylaştı

Netanyahu'dan 'Yahya Sinvar' açıklaması! 'Savaş bitmedi'

 

 

KAYNAK : AA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR