Creathon’24: Konya’da “Saat Kulesi” Temasıyla Gerçekleşti!

Creathon’24: Konya’da Saat Kulesi temasıyla gerçekleştirildi. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen etkinliğe 11 farklı ilden katılan gençler yenilikçi fikirlerini hayata geçirmelerine imkan sağladı.

ABONE OL
GİRİŞ 22.10.2024 21:09 GÜNCELLEME 22.10.2024 21:17 GÜNCEL
Creathon’24: Konya’da “Saat Kulesi” Temasıyla Gerçekleşti!

Konya Büyükşehir Belediyesi Kapsül Teknoloji Platformu, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ), Türkiye Tasarım Vakfı, Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Tasarım Fabrikası tarafından Konya Büyükşehir Belediyesi Sosyal İnovasyon Ajansı (SİA) yürütücülüğünde Creathon’24 “Konya Saat Kulesi” yarışması düzenlendi.

Maratona katılan gençler, yeni nesil kültürel mekânlar için geliştirdikleri etki odaklı projeleriyle yarıştı. “Konya Saat Kulesi” teması etrafında şekillenen Creathon’24, gençlerin disiplinlerarası araştırma ve tasarım odaklı düşünme becerilerini geliştirdiği, etki odaklı projeleriyle yarıştığı bir platform haline geldi. 

KONYA'YA YENİ BİR SOLUK: GENÇLER SAAT KULESİNİ YENİDEN TASARLADI 

Creathonda Sosyal İnovasyon Ajansı söyleşi ve maraton sürecine, Kapsül Teknoloji Platformu ise final sunumlarına ev sahipliği yaptı. Creathon’24 ülke genelinden farklı disiplinlerden katılımcıların “Konya Saat Kulesi” teması üzerine yenilikçi fikirler ürettikleri, fikirlerini geliştirerek projelendirdikleri ve bağımsız jüriye sundukları bir tasarım maratonu olarak tamamlandı.

11 FARKLI İLDEN 13 TAKIM YARIŞTI

11 farklı ilden gelen 13 takım, Konya’nın kültürel mirasını modern dokunuşlarla yeniden yorumlayarak, şehrin merkezinde ihtiyaç duyulan etkinlik ve tanıtım alanı olarak işlev görebilecek bir “Saat Kulesi” tasarlamak için 36 saat boyunca yoğun bir şekilde çalıştı. 

Kapsül Teknoloji Platformu’nda gerçekleşen final sunumlarının ardından kazanan takımlara ödülleri takdim edildi.

KAYNAK : Haber7
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR