Bahçeli'nin çıkışında dikkat çeken tarih detayı!

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin 'Öcalan' çıkışındaki zamanlama dikkat çekti. Bahçeli'nin gündeme getirdiği 'Umut hakkı' için sürecin bu yıl dolduğu öğrenildi.

ABONE OL
GİRİŞ 23.10.2024 15:32 GÜNCELLEME 23.10.2024 16:17 GÜNCEL
Bahçeli'nin çıkışında dikkat çeken tarih detayı!

  HABER7

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan'a 'umut hakkı' çağrısını yapmasının ardından, Öcalan'ın İmralı'da yattığı süreyle ilgili dikkat çeken bir tespit yapıldı.

PKK'YI LAĞVET ÇAĞRISI

MHP Lideri Devlet Bahçeli, dünkü partisinin grup toplantısında PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a dikkat çeken bir çağrı yaptı. Öcalan'ın DEM Parti Grup Toplantısı'na gelerek terör örgütü PKK'nın lağvedildiğini açıklamasını söyleyen Bahçeli, bu durumda "umut hakkını" kullanabilmesi için yasal düzenlemeye hazır olduklarını duyurdu. 

"UMUT HAKKI"NIN DETAYLARI

Bahçeli'nin tarihi çağrısının ardından 'Umut hakkı' ile ilgili detaylar araştırılmaya başlandı. MHP Lideri'nin gündeme getirdiği 'Umut Hakkı' mahkumların iyi hal durumları göz önünde bulundurularak, koşullu salıverilmesini sağlayan yasal bir düzenleme. Terör suçlarında bugüne kadar işletilmeyen yasanın uygulanabilmesi için 25 yıl cezaevinde kalma şartı bulunuyor. 

ÖCALAN'IN YASAL SÜRESİ BU YIL DOLDU

Teröristbaşı Abdullah Öcalan 15 Şubat 1999 tarihinde yakalanarak Türkiye'ye getirildi. 31 Mayıs 1999'da İmralı Adası'nda kurulan özel mahkemede başlayan yargılama sonucu Türk Ceza Kanunu'nun "vatana ihanet" suçunu düzenleyen 125. Maddesine göre Öcalan hakkında idam cezası verildi. Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne uyum yasaları gereği idam cezasının kaldırması üzerine Öcalan hakkındaki idam hükmü, "ağırlaştırılmış müebbet" hapse çevrildi.

Şubat 1999'da yakalamasından bu yana cezaevinde bulunan Öcalan'ın geçirdiği süre 2024 itibariyle tam 25 yıl oldu. Bahçeli'nin gündeme getirdiği 'Umut hakkı'nın kullanımıyla ilgili yasal süre 2024 yılıyla birlikte doğmuş oldu. 

KAYNAK : Haber7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR