Tekbir yasağı getirdiler: FETÖ elebaşı Gülen gömülüyor

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in cenazesi bugün gömülecek. Cenaze töreninin bir stadyumda yapılması planlanırken FETÖ'nün örgüt üyelerine "tekbir" yasağı getirdiği iddia edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 24.10.2024 16:55 GÜNCELLEME 24.10.2024 17:13 GÜNCEL
Tekbir yasağı getirdiler: FETÖ elebaşı Gülen gömülüyor

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'i gömme hazırlıkları sürerken, ABD'nin Pensilvanya eyaletinde örgütün karargah olarak kullandığı çiftliğin bahçesine kazılan çukurun etrafına sarı şerit, üzerine de branda çekildi.

Anadolu Ajansının (AA) edindiği hava görüntülerinde, örgüt üyelerinin çiftliğin bahçesindeki bir noktayı kürekle kazdığı görülüyor. Çukurun kazıldığı alana vinç ve merdiven getirildiği görüntülere yansıdı. Örgüt üyeleri mezarı kazarken, basın mensuplarının havadan görüntü almasını engellemek için alanın üzerine siyah branda çekti. Çukurun etrafına da sarı şerit çekildi.

ÖRGÜT MENSUPLARI İZLEDİ

Çukurun kazıldığı alanın yanında ahşap bir platform inşa edildiği de gözlendi. Brandanın altında kazı işlemi yapılırken 10'u aşkın örgüt mensubu da çalışmaları izledi.

Günün erken saatlerinde, örgüt üyelerinin cenazenin gömüleceği muhtemel alan üzerinde mavi renkli başka bir branda çektiği görüldü. Bu brandanın cenaze gömülürken görüntü alınmasını engellemek için kullanılacağı tahmin ediliyor.

DÖRT GÜNDÜR DEFNEDİLEMEDİ!

Fetullahçı Terör Örgütü elebaşı Fetullah GÜLEN, ölümünün üzerinden dört gün geçmesine rağmen defnedilmedi. Örgüt içinde başa gelme kavgası GÜLEN’in defnedilmesinin önüne geçti. 

Örgüt içindeki kavgalar yüzünden cenazeye kimin katılıp katılmayacağı, nerede gömüleceği, ne zaman defnedileceği konuları çözülmesinde gecikmelere neden oldu. İçerideki tartışmalar devam ederken birlik görüntüsü verme adına cenazenin 24.10.2024 yerel saat ile 11:00’de düzenlenmesine karar verildi.

Bu arada örgütün üst düzeylerinin elebaşının vasiyetnamesinin açıklanması için bir araya gelmesi de gerekiyor. 

ÖRGÜT İÇİNDEKİ ÇELİŞKİLER CENAZEYE DE YANSIDI 

Örgütün kendi içinde yaşadığı çelişkiler defin işlemlerine de yansımış durumda. Örgüt içinde tartışmalar nedeni ile cenaze işlemlerinin gecikmesinin yanı sıra hazırlıklardan da mümkün olduğunca görüntü verilmemeye çalışılıyor. Bir taraftan da mümkün olduğunca kalabalık bir katılım sağlanması isteniyor. 

Örgütün üst düzeylerinin bazıları güvenlik ve gizlilik endişesi nedeni ile bu kadar büyük bir defin işlemine karşı. Ancak bir grup da defin işlemini gösteri haline getirmek istiyor.

CENAZEYE QR KOD İLE GİRİŞ!

Defin işlemlerinin gizli yapılmasını isteyenler cenaze sürecinde uyulmasını istediği birtakım kuralları kendi haberleşme ağlarında ısrarla vurguluyor. Katılacak örgüt mensuplarını tanımadıkları kişilere karşı dikkatli olmaya ve tahrik edici konuşmalardan uzak durmaya çağırıyorlar. Örgüt yönetiminden “Cenazede bile sağınızı solunuzu dinleyin, kolaçan edin” gibi mesajlar haberleşme ağlarına gönderiliyor. Tedirginlik yaşadıkları için cenazeye QR kod’la girilmesine karar verildi. Kişiye özel tanımlı QR kod, örgüt üyelerinin isimlerine tanımlandı. 

Defin işlemlerinin açık yapılarak bir gösteriye dönüştürülmesini isteyenler ise cenazenin başka bir boyutu ile ilgileniyor. Amaçları terör elebaşının defininin tüm dünyaya gösterilmesi. Bunun için canlı yayının hangi örgüt kanallarından yapılacağını da açıkladılar. Ayrıca, kısa ve net mesajlar verilmesi istendi.

Bu arada örgüt kendi içindeki haberleşmelerinde mutlaka Herkul.org vurgusu yapıyor.

Bu, örgütün medya yapılanmasında değişiklik olacağı sinyallerinin göstergesi. Yapılacak düzenleme ile medya ayağında Ekrem DUMANLI, Cevdet TÜRKYOLU ve Muhammed YEŞİLYURT etkisinin görülmesi bekleniyor.

FETÖ KAMPINDA HAREKETLİLİK ARTIYOR

Örgütün karargah olarak kullandığı çiftlikten edinilen hava görüntülerinde kamp içerisinde çok sayıda araç olduğu ve araçların yol kenarlarına park edilmeye başlandığı görülüyor. Mezar için kazıldığı öngörülen çukurun başında çok sayıda kişinin çalıştığı, kampın içinde yaya dolaşan kişi sayısının da arttığı objektiflere yansıdı.

Örgüt üyesi bazı isimler sosyal medyada, elebaşı Gülen'in, Pensilvanya'daki karargah binasında sınırlı sayıda örgüt mensubunun katılımıyla gömüleceği yönünde paylaşımlar yapmıştı.

BUGÜN GÖMÜLECEK

FETÖ yayın organı Herkül Nağme’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma göre cenaze 24 Ekim perşembe günü öğle namazına müteakiben defnedilecek. 

HAVADAN GÖRÜNTÜ ALINMAMASI İÇİN ÖNLEM

Oda TV'de yer alan habere göre, ABD'nin Pensilvanya eyaletinde örgütün karargah olarak kullandığı çiftliğin bahçesindeki bir noktayı kürekle kazdığı görülüyor.

Çukurun kazıldığı alana vinç ve merdiven getirildiği görüntülere yansıdı. Örgüt üyeleri mezarı kazarken, basın mensuplarının havadan görüntü almasını engellemek için alanın üzerine siyah branda çekti. Çukurun etrafına da sarı şerit çekildi.

ÖRGÜT MENSUPLARI ÇALIŞMALARI YAKINDAN TAKİP EDİYOR

Çukurun kazıldığı alanın yanında ahşap bir platform inşa edildiği de gözlendi. Brandanın altında kazı işlemi yapılırken 10'u aşkın örgüt mensubu da çalışmaları izledi.

BRANDA ÇEKTİLER

Günün erken saatlerinde, örgüt üyelerinin cenazenin gömüleceği muhtemel alan üzerinde mavi renkli başka bir branda çektiği görüldü. Bu brandanın cenaze gömülürken görüntü alınmasını engellemek için kullanılacağı tahmin ediliyor.

TEKBİR GETİRMEK YASAK

Cenaze töreninin bir stadyumda yapılacağı belirtilirken FETÖ'nün önde gelen isimleri genç örgüt üyelerinin cenaze törenine gelmesini özellikle istiyor. FETÖ'nün bu hamlesiyle Türk gazetecilere olası bir saldırı hazırlığında olduğu düşünülüyor.

Öte yandan, FETÖ’cülerin ABD'lilere “Müslüman” görüntüsü vermek istemediğinden ötürü örgüt üyelerine cenaze sırasında “tekbir" getirmeyi yasakladı.

ÇUKUR GÖRÜNTÜLENDİ

Terörist Gülen'in gömüleceği çukur yakından görüntülendi. Çukurun yanında ise tabut örtüsü dikkat çekti.

TRT EKİBİNE HELVA İKRAMI

Terörist elebaşı Gülen'in gömülme hazırlıklarını görüntüleyen TRT ekibine örgüt üyelerinin helva ve hurma ikram etmeye çalıştığı görüldü. TRT ekibinin örgüt üyeleriyle iletişimden kaçındığı görülürken elinde helva ve hurmalarla gelen örgüt üyesinin teröristbaşı Gülen'e olan benzerliği dikkatlerden kaçmadı.

TRT ise görüntüleri şu ifadelerle paylaştı:

"Terörist Gülen'i FETÖ inine gömme hazırlıklarını görüntüleyen TRT Haber ekibi, propaganda için yemek getirme fotoğrafı çekmek üzere yanlarına gelen FETÖ'cüyü tersleyip yüzüne bile bakmadı FETÖ'nün algı operasyonu kendi elinde patladı"

KAYNAK : AA, OdaTV, Haber7
Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Faruk Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR