Donald Trump sanıldığı kadar zengin mi? Gerçeği öğrenince çok şaşıracaksınız!

Eski ABD Başkanı ve adayı Donald Trump, bulduğu her fırsatta kendisini 'çok zengin' olarak nitelendiriyor. Peki Trump'ın zenginliği sözde mi, gerçekte mi? Bloomberg Milyarderler Endeksi'ndeki sırası Trump'ın gerçek servetini ortaya çıkardı.

ABONE OL
GİRİŞ 26.10.2024 12:20 GÜNCELLEME 26.10.2024 12:28 GÜNCEL
Donald Trump sanıldığı kadar zengin mi? Gerçeği öğrenince çok şaşıracaksınız!

Eski ABD Başkanı ve başkan adayı Donald Trump, kendisini 'Ultra zengin' olarak tanımlıyor. Gayrimenkul yatırımları, televizyon programları ile servetine servet kattığını iddia eden Donald Trump sanıldığı kadar da zengin olmayabilir. Bloomberg'in Milyarderler Endeksi'nde yer alan Donald Trump'ın sıralaması, akıllara 'Donald Trump'ın zenginliği sözde mi, özde mi?' sorusunu getirtiyor.

DÜNYANIN EN ZENGİNLERİ LİSTESİNDE SON SIRALARDA

78 yaşındaki Trump'ın mirası, başkanlık dönemi ile birlikte çok karışık bir hale gelmişti. Uzun yıllardır vergi beyannamelerini sır gibi saklayan, açıklamayı reddeden Trump, akıllara 'Acaba?' sorusunu getirmişti.

Bloomberg tarafından açıklanan Milyarderler Endeksi'nde ise Donald Trump'ın yeri, gören herkesi şaşırtmayı başardı. Dünyanın en zengin ilk 500 kişisini barındıran listede, eski ABD başkanı ve başkan adayı Donald Trump, 473. sırada yer alıyor.

Donald Trump'ın servetinin ise yaklaşık 6,61 milyar dolar olduğu ve servetinin büyük bir kısmını gayrimenkulün oluşturduğu tahmin ediliyor.

SERVETİNİ ABARTIYOR MU?

New York Başsavcısı Letitia James, Donald Trump'ın servetini söylerken yaklaşık olarak 3,6 milyar dolar 'fazla' söylenmiş olduğunu belirtiyor. Farklı kaynaklar ise Donald Trump'ın serveti hakkında farklı farklı rakamlar dile getiriyor.

Bu rakamlar Wall Street Journal'a göre 7,5 milyar ile 10 milyar dolar arasında değişirken Forbes'e göre Trump'ın servetinin 6,5 milyar dolar olduğu belirtiliyor.

Bloomberg'in Milyarderler Endeksi dünyanın en zengin ilk 500 kişisi arasında Donald Trump'ın 473. olması ise akıllara 'Donald Trump söylediği kadar zengin değil mi?' sorusunu getirtiyor.