Bir şehir bu postacıyı arıyor: Tam 600 milyon liralık vurgun!

Gaziantep'te çevresindeki vatandaşları yüzde 10 kar vaadiyle 600 milyon lira dolandıran Şinazi Kozan isimli postacı kayıplara karıştı. 36 kişilik mağdur grubu her yerde Kozan'ı arıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 26.10.2024 15:58 GÜNCELLEME 26.10.2024 15:58 GÜNCEL
Bir şehir bu postacıyı arıyor: Tam 600 milyon liralık vurgun!

Gaziantep'te postacılık yaptığı öğrenilen bir vatandaşın 600 milyon liralık vurgun yaptığı iddiası, şehri ayağa kaldırdı. Yüksek kar vaat eden postacının dolandırdığı 36 kişi olduğu tahmin ediliyor. 

İsmi Şinazi Kozan olduğu öğrenilen şahsın eşi H.K.'nın bir emlakçıya giderek eşinin birileriyle telefon görüşmesini yaptığını ve ortada herhangi bir şirket olmadığını, kocasının herkesi dolandırdığını söyledi.

"YALIYI SATIP, PARANIZI VERECEĞİM"

Bunun üzerine harekete geçen emlakçı ve yüzde 10 kar vaadiyle dolandırdığı mağdur vatandaşlar Kozan'ı sıkıştırınca "İstanbul'da bir yalı var, onup satıp paralarınızı vereyim" dedi.

Kayıplara karıştı

15-20 kişiyle İstanbul'a gittiklerinde gösterilen yalının başkasına ait olduğu öğrenilince Kozan kaçarak kayıplara karıştı. Olayın şehirde duyulmasının üzerine mağdurlar bir bir şikayetçi olmaya başladı. 

270 YIL HAPİS CEZASI İSTENİYOR

Şinasi Kozan ve 6 sanık hakkında nitelikli dolandırıcılık suçundan 270 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Sabah'ın haberine göre; Gaziantep 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde davanın ilk duruşması yapıldı.

Duruşmaya firari olan Şinasi Kozan haricindeki 6 sanık katıldı. Sanıklardan emlakçı olanlar Kozan'ı suçlayarak kendilerinin sadece tapuda devir işlemlerine aracılık ettiklerini iddia etti.

İŞ ARKADAŞININ KAYBI 20 MİLYON LİRA

Olayın en büyük mağdurlarından olan Şinasi'nin iş arkadaşı Ertan Kılıç "Şinasi'ye güvenip nakit para, ev, araba ne varsa verdim. Babam ve kardeşlerimden de aldı. Bu olaydaki zararım 20 milyon lira civarındadır" dedi.

Tarafları dinleyen mahkemeye heyeti, halen firarda olan Şinasi Kozan'ın yakalanması için müzekkere çıkarılması, müştekilerin 3. kişilere devredilen mülklerine tedbir kararı konulması için asliye ceza mahkemelerine açtığı dava dosyalarının istenilmesi ve eksik tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

KAYNAK : SABAH
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR