Tabutun başında ‘Uzun Cevdet’ şovu! İşte FETÖ’nün damatları

FETÖ elebaşının tabutunun başında bekleyen Fetullah Gülen’in kara kutusu ve damadı Cevdet Türkyolu, yeğeni Kemal Gülen ve kırmızı kategoride aranan Muhammet Yeşilyurt olduğu ortaya çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 27.10.2024 14:17 GÜNCELLEME 27.10.2024 14:25 GÜNCEL
Tabutun başında ‘Uzun Cevdet’ şovu! İşte FETÖ’nün damatları

15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişiminin mimarı Fetullah Gülen, 20 Ekim 2024’te öldü. Gülen’in cenazesinde tabutunun başında 3 kişi vardı. Biri Gülen’in ‘kara kutusu’ ve damadı Cevdet Türkyolu, diğeri yeğeni Kemal Gülen’di. 3’üncü kişinin ise Türkyolu’nun damadı Muhammet Yeşilyurt olduğu ortaya çıktı. Yeşilyurt, Türkiye’nin kırmızı kategoride aradığı isimlerden.

Enes Kanter ve diğer bazı “üst düzey” isimler geride beklerken tabutun başındakiler sadece üç kişiydi. 

Türkyolu tabutun baş tarafında beklerken tabutun etrafında Gülen’in yeğeni Kemal Gülen ve onun yanında bir kişi daha vardı. Cenaze namazında da en ön safta duran bu kişinin kim olduğu merak ediliyordu. 

Hürriyet’ten Musa Kesler’in haberine göre bu kişi Cevdet Türkyolu’nun damadı Muhammet Yeşilyurt. Türkyolu, Gülen’i yıllardır kaldığı “Kestane Kampı” denilen yerden çıkardıktan sonra damadı Yeşilyurt’un aynı bölgedeki geniş bir alan içindeki müstakil evine götürmüştü. 

Gülen burada rahatsızlandıktan sonra hastaneye kaldırılmış ve ölmüştü.

‘UZUN CEVDET’ ŞOVU

Örgütte “Uzun Cevdet” diye de anılan Türkyolu öğrencilik yıllarından beri Gülen’in en yakınındaki kişi. Gülen’in kardeşinin kızıyla evli. Örgüt içi hizipleşmelerde diğer güçlü isimlerden Mustafa Özcan ile hareket ediyor. Cenazedeki hâkimiyeti, örgütteki gücünü hâlâ devam ettirdiğini gösteriyor.  

KIRMIZI KATEGORİDE ARANIYOR

Muhammet Yeşilyurt, Türkiye’de olduğu dönemde örgütün eğitim kurumlarında “belletmen” olarak çalıştı. ABD’ye gittiğinde de Gülen’in en yakın halkası sayılan “mollalar” içerisinde yer aldı. 

Evlendiği Cevdet Türkyolu’nun kızı aynı zamanda Gülen’in erkek kardeşinin torunu da olduğu için Yeşilyurt, Gülen ailesinin de damadı konumunda. 

Türkiye’nin kırmızı kategoride aradığı Yeşilyurt, Türkyolu’nun damadı olmasının yanı sıra en güvendiği adamı.

KAYNAK : HÜRRİYET
Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi, “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Gündem, siyaset, yaşam, magazin, spor ve SEO editörlüğü yaptı. Meslek hayatına Ocak 2024’ten beri Haber7’de devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR