Bakan Tunç'tan son dakika İmralı açıklaması

Son dakika... Adalet Bakanı Tunç, DEM Parti'nin PKK elebaşı Abdullah Öcalan'la görüşme için verdiği dilekçeye dair açıklama yaptı. Bakan Tunç, "Bu süreç devam ediyor. Uygun bir günün belirlenmesi ile ilgili bir çalışmamız olacak." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 10.12.2024 11:09 GÜNCELLEME 10.12.2024 11:51 GÜNCEL
Bakan Tunç'tan son dakika İmralı açıklaması

SON DAKİKA HABERİ: Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, DEM Parti'nin İmralı ziyareti talebine ilişkin, "Süreç devam ediyor. Uygun bir günün belirlenmesiyle ilgili çalışmamız olacak." dedi.

Tunç, Bakanlığının bütçesinin görüşüleceği TBMM Genel Kurulu'na girişi öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

DEM Parti'nin İmralı ziyareti talebine ilişkin daha önce yaptığı "Makul bir süre içinde cevap verilecek." ifadeleri hatırlatılarak "Makul süre doldu mu?" sorusuna Tunç, şu karşılığı verdi:

"Başvuru dilekçesi 26 Kasım'daydı. Dilekçeyi aldık. O zaman da sizlere söylediğim gibi 'Değerlendiriyoruz.' demiştik. Bu süreç devam ediyor. Burada uygun bir günün belirlenmesiyle ilgili çalışmamız olacak. Size sonucu bildireceğiz inşallah."

BAHÇELİ'DEN 'UMUT HAKKI' ÇIKIŞI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli terör örgütü lideri Abdullah Öcalan için 'umut hakkı' istemiş ve bu çağrısının ardından DEM Parti ve Öcalan'ın görüşmesi gerektiğini söylemişti.

DEM Parti, Öcalan ile görüşme yapmak için Adalet Bakanlığı'na başvuruda bulunmuştu.

KAYNAK : AA
Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR