'Maydonoz Döner' FETÖ soruşturmasında 126 kişi tutuklandı

Antalya'da başlatılan ve 32 ili kapsayan operasyonla, FETÖ'nün mali yapılanması çökertildi. Maydonoz Döner restoranları aracılığıyla örgüte kaynak sağladığı tespit edilen 126 şüpheli yakalanarak cezaevine gönderildi.

ABONE OL
GİRİŞ 25.02.2025 23:20 GÜNCELLEME 25.02.2025 23:23 GÜNCEL
'Maydonoz Döner' FETÖ soruşturmasında 126 kişi tutuklandı

FETÖ'nün finansal yapılanmasına yönelik Maydonoz Döner zincirine operasyon düzenlenen il sayısı 32'ye çıkarken, gözaltına alınan sayısı da 372'ye yükseldi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyelere sevk edilen, savcılık işlemlerinin ardından nöbetçi hakimliklerine çıkarılan şüphelilerden 4'ü kamu çalışanı 126 kişi tutuklandı. Şüphelilerden 156'sı adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 90'ı emniyet ve savcılıklardan serbest bırakıldı.

Kayyum atanan Maydonoz Döner'den açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 21 Şubat'ta sosyal medya hesabından, Antalya merkezli 31 ilde FETÖ'ye yönelik eş zamanlı düzenlenen "Kıskaç-40" operasyonunda, bir döner restoran zinciri üzerinden örgüte finansman sağladığı belirlenen, aralarında kamu personeli 10 kişinin de bulunduğu 353 şüphelinin yakalandığını açıklamıştı.

 

Son dakika: Maydonoz döner soruşturmasında yeni gelişme! Karar verildi

'Maydonoz Döner' operasyonunun detayları: MASAK tek tek izledi, ekip oluşturuldu

Madde madde Maydonoz Döner örgüt işleyişi: FETÖ düzeneği örgütlenme

Maydonoz Döner FETÖ'nün mü? 353 kişi gözaltına alındı

Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR