RTÜK Başkanı Şahin'den tepki! Tüm medya kuruluşlarına çağrı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin, "İslamofobi, bireysel önyargılarla sınırlı kalmayan, küresel çapta yaygınlaşan ve sistematik hale gelen bir ayrımcılık biçimidir" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 15.03.2025 20:14 GÜNCELLEME 15.03.2025 20:14 GÜNCEL
RTÜK Başkanı Şahin'den tepki! Tüm medya kuruluşlarına çağrı

Şahin, sosyal medya hesabından İslamofobi ile Mücadele Uluslararası Günü'ne ilişkin yayımladığı mesajda, Türkiye'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, İslam karşıtlığına karşı uluslararası düzeyde kararlı bir mücadele sürdürdüğünü ifade etti.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nun, 15 Mart'ı "İslamofobiyle Mücadele Uluslararası Günü" ilan etmesinin, Türkiye'nin bu konudaki girişimlerinin önemli bir sonucu olduğunun altını çizen Şahin, bu mücadelenin yalnızca diplomatik adımlarla değil, medya ve kamuoyu bilinçlendirme çalışmalarıyla da desteklenmesi gerektiğini belirtti.

'TÜM MEDYA KURULUŞLARINI ADİL BİR İLETİŞİMİN ÖNCÜSÜ OLMAYA DAVET EDİYORUZ'

RTÜK olarak bu kapsamda 5. Medya ve İslamofobi Sempozyumu'nu düzenleyeceklerini bildiren Şahin, şunları kaydetti:

"RTÜK olarak medya aracılığıyla yayılan dezenformasyon, algı yönetimi ve nefret söylemiyle mücadele ediyoruz. İslamofobinin yaygınlaştırılmasında medyanın nasıl bir rol oynadığını biliyor ve bu alandaki sorumluluğumuzun bilinciyle hareket ediyoruz. Toplumsal ayrışmayı körükleyen, Müslümanlara yönelik önyargıları pekiştiren yayın politikalarına karşı gerekli adımları atıyor, ulusal ve uluslararası düzeyde medya okuryazarlığını güçlendirmeye yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Bu kapsamda RTÜK, bu yıl beşincisini düzenleyeceğimiz 'Medya ve İslamofobi Sempozyumu' ile akademisyenler, uzmanlar ve medya temsilcileriyle birlikte bu küresel soruna karşı çözüm yolları geliştiriyor. Medya, hakikati çarpıtmanın değil, adaletin ve barışın sesi olmalıdır. İslam karşıtlığını besleyen nefret suçlarına ve ayrımcılığa karşı mücadelemiz devam edecektir. Tüm medya kuruluşlarını, sorumlu ve etik yayıncılık ilkelerine bağlı kalmaya, nefret söylemlerinin değil, adil bir iletişimin öncüsü olmaya davet ediyoruz."

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR