Bayramdan sonra değişecek! ATM sistemlerinde yeni dönem

Bayram sonrası yürürlüğe girecek olan yeni düzenleme ile birlikte ATM'lerden para çekme işlemlerinde değişiklikler olacak.

ABONE OL
GİRİŞ 20.03.2025 09:42 GÜNCELLEME 20.03.2025 09:42 GÜNCEL
Bayramdan sonra değişecek! ATM sistemlerinde yeni dönem

ATM sistemlerinde yeni döneme hazırlık devam ediyor. Ramazan Bayramı sonrasında bankacılık sektöründe atılacak yeni adımlar araştırılıyor.

Bayramdan sonra yürürlüğe girecek olan yeni düzenlemeyle birlikte ATM ile gerçekleştirilen günlük para çekimi limitlerinde değişiklik olacak.

İki bayram arasında yapılacağı tahmin edilen değişiklikle birlikte çok sayıda özel banka, günlü kartlı para çekim limitini 7 bin 500 TL ile 10 bin TL arasında sınırlamıştı.

Yeni değişiklikle birlikte limitlerin 15 bin ve 20 bin TL seviyesine çıkması bekleniyor.

KARTLI İŞLEMLERDE GEÇERLİ OLACAK

ATM'lerde gerçekleşecek limit değişiklikleri sadece kartlı para çekme işlemlerinde uygulanacak.

QR kod ile yapılan para çekim işlemlerinde herhangi bir değişiklik olacağı tahmin edilmiyor.

İbrahim Turna Haber7.com - Haber Editörü

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul'da doğdu. Beykent Üniversitesi Yeni Medya (İngilizce) bölümünden mezun oldu. Kanal 7 Medya Grubu'na bağlı haber7.com bünyesinde mesleki hayatına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR