İstanbul'a çamur yağacak! Meteoroloji uyardı: Yoğun geliyor...

Son dakika hava durumu haberi: Meteoroloji, yeni haftada çöl tozunun etkili olacağını kaydetti. Yağış alan bölgelerde ise çamur yağacak. Hava sıcaklığının artmasının beklendiği İstanbul'a çöl tozu ve sıcaklık uyarısı yapıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 24.03.2025 15:50 GÜNCELLEME 24.03.2025 15:50 GÜNCEL
İstanbul'a çamur yağacak! Meteoroloji uyardı: Yoğun geliyor...
İstanbul'a çamur yağacak! Meteoroloji uyardı: Yoğun geliyor...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) yeni hava durumu raporu yayımladı. Buna göre de İstanbul'a sıcaklık ve çöl tozu uyarısı yapıldı. 

İstanbul'da hava durumunun, hafta ortası 25 dereceyi geçmesi bekleniyor. 

Hava durumunun tozlu olmasının beklendiği yeni haftada, sıcaklıkların artması öngörülüyor. Meteoroloji, Mali'den ülkemize yoğun bir çöl tozu geldiği açıklandı. Yağış alan yerlerde çamur yağacağı kaydediliyor. 

MeteorolojiMeteoroloji'den sağanak yağış uyarısı

Hava kalitesinin düşeceği yeni haftada hava durumu tahminleri şu şekilde;

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre: Ülkemizin batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın batısı ile Bursa, İzmir, Aydın, Manisa, Denizli, Kütahya ve Eskişehir çevrelerinin sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don ile birlikte pus ve yer yer sis bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun yüksek ve dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

ÇÖL TOZU GELİYOR

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığının, iç ve doğu kesimlerde 3 ila 6 derece artacağı, Ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney, Güneydoğu Anadolu'da kuzey yönlerden, hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

ÇIĞ TEHLİKESİ İLE BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğundan heyelan, ulaşımda aksamalar ve kar erimesine bağlı olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

ZİRAİ DON UYARISI: İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde bu gece zirai don hadisesi bekleniyor. Tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşlarımızın Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından il ve ilçeler için hazırlanan sıcaklık tahminleri dikkatle takip etmeleri ve zirai don tehlikesine karşı tedbirli olmaları önem arz etmektedir.

KAYNAK : METEOROLOJİ
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR