Künefe zincirine FETÖ operasyonu! Çok sayıda gözaltı var

Son dakika: İzmir merkezli 5 ilde eş zamanlı olarak bir künefe zincirine yönelik FETÖ/PDY operasyonu düzenlendi. Operasyonda hakkında gözaltı kararı bulunan 41 şüpheliden 33'ü, polis ekipleri tarafından yakalandı.

ABONE OL
GİRİŞ 26.05.2025 11:17 GÜNCELLEME 26.05.2025 15:10 GÜNCEL
Künefe zincirine FETÖ operasyonu! Çok sayıda gözaltı var

SON DAKİKA: FETÖ terör örgütü ile mücadele hız kesmeden devam ediyor.

Bu kapsamda; İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesindeki İl Emniyet Müdürlüğü'ne Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY'nin güncel yapılanma faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik bir künefe zinciri ile ilgili çalışma yaptı.

Maydonoz Döner'den FETÖ'ye 7,6 milyon lira

Maydonoz Döner'e bir operasyon daha: Şüphelilerin 'RTB' oyunu

MASAK İNCELEME YAPTI

Mali Suçları Araştırma Kurulu'ndan (MASAK) elde edilen verilerin incelemesinde örgüt adına fon toplayan veya sağlayan, ifade ile teşhislerde adı geçen ayrıca örgüt mensuplarından ele geçirilen dijital materyal incelemesinde suç unsurları tespit edilen 41 şüpheliye yönelik bu sabah harekete geçildi.

5 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

İzmir merkezli İstanbul, Hatay, Gaziantep ve Manisa'da şafak vakti eş zamanlı yapılan operasyonda, 33 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin belirlenen adreslerindeki aramalarda; 100 bin TL, 33 cumhuriyet altını, 2 gram altın ve çok sayıda dijital materyal ile doküman ele geçirildi.

7'Sİ YURT DIŞINA KAÇMIŞ

Hakkında gözaltı kararı bulunan şüphelilerden 7'sinin yasa dışı yollardan yurt dışına çıktığı belirlendiği belirtildi. Ayrıca yurt içinde olduğu tespit edilen diğer 1 şüphelinin de yakalanması çalışmalar sürüyor.

DAHA ÖNCE DE OPERASYON YAPILMIŞ 

Operasyon yapılan firmanın Antiochia Künefe’ işletmesi olduğu öğrenilirken; operasyona ilişkin yeni detaylar da ortaya çıktı. Öyle ki; şahıslara yönelik ilk operasyonun 24 Aralık 2024 günü gerçekleştirdiği ifade edildi. 

Operasyon kapsamında 18 şüphelinin yakalanarak gözaltına alındığı, yapılan aramalarda 3 tabanca, 2 tüfek, yüklü miktarda mevduat ile kıymetli evrakların yanı sıra çok sayıda dijital materyal ile dokümana el konulduğu aktarıldı. Ayrıca gözaltına alınan 18 şüphelinin 13'ünün tutuklandığı, 5'i hakkında ise adli kontrol kararı verildiği öğrenildi.

KAYNAK : DHA
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR