Dışişleri kaynaklarından Madleen'deki Türk aktivistlerin durumuna yönelik açıklama!

Son dakika: Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından yapılan açıklamaya göre; Madleen yelkenlisinde alıkoyduğu 12 aktivist dün akşam karaya çıktı. Tel Aviv Büyükelçiliği yetkililerinin de Türk vatandaşlarıyla bu sabaha karşı görüştüğü bildirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 10.06.2025 09:26 GÜNCELLEME 10.06.2025 10:02 GÜNCEL
Dışişleri kaynaklarından Madleen'deki Türk aktivistlerin durumuna yönelik açıklama!

SON DAKİKA: Akdeniz açıklarında uluslararası sularında Gazze'ye insani yardım götürürken İsrail ordusunun baskın yaparak alıkoyduğu "Madleen" gemisi, dün gece saatlerinde Aşdod Limanı'na getirildi. Yelkenlide bulunan 12 aktivist ise İsrail tarafından alıkonuldu. 

KARAYA ÇIKTILAR

Dışişleri Bakanlığı kaynakları, İsrail güçlerince alıkonulan Madleen adlı gemide bulunan vatandaşların dün akşam (9 Haziran) saatlerinde karaya çıktıklarını açıkladı.

Bakanlık kaynakları yaptığı açıklamada; Türk aktivistlerin durumuna ilişkin de bilgi vererek; Tel Aviv Büyükelçiliği yetkililerinin Madleen'deki Türk vatandaşlarıyla bu sabah görüştüğünü kaydetti. 

Vatandaşlara her türlü konsolosluk desteğinin sağlandığı vurgulanan açıklamada, süreçle ilgili olarak ailelerinin de bilgilendirildiği kaydedildi.

İsrail, Madleen'e el koydu: Türkiye ve Fransa harekete geçti, peş peşe tepkiler

BÜYÜKELÇİ YETKİLİLERİ TÜRK VATANDAŞLARLA GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından yapılan açıklamada, "İsrail güçlerince alıkonulan Madleen adlı gemide bulunan vatandaşlarımız dün akşam (9 Haziran) saatlerinde karaya çıkmışlardır. Tel Aviv Büyükelçiliğimiz yetkilileri, söz konusu vatandaşlarımızla bu sabaha karşı görüşmüşlerdir. Vatandaşlarımıza her türlü konsüler destek sağlanmakta ve süreçle ilgili olarak vatandaşlarımızın yakınları bilgilendirilmektedir" denildi.

Madleen saldırısına Hamas’tan ilk tepki: “Organize devlet terörü!”

Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR