Leman soruşturmasında yeni ayrıntı: ‘Üst akıl’ yurt dışında! Düğmeye oradan mı bastılar?
Leman dergisinin ortalığı karıştıran karikatüründe provokatör çizer yakalanırken, derginin tepe kadrosu kayıplara karıştı.
ABONE OL-
Haber7 - ÖZEL
Mizah kılıfı altında Peygamber Efendimiz’e hakaret ederek infiale neden olan Leman dergisinin alçak provokasyonuna karşı başlatılan soruşturma derinleşiyor.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında “dini değerleri alenen aşağılama” suçundan 6 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.
Leman dergisinin 4 yetkilisi adreslerine yapılan baskınla gözaltına alındı.
Skandalın gün yüzüne çıktığı akşam düğmesine basılan operasyon kapsamında Leman’daki skandal karikatürün çizen Doğan Pehlevan’a ters kelepçeyle adli işlem uygulandı.
İslamofobik Leman’ın yazı işleri müdürü, grafikeri ve müessese müdürü gözaltına alındı.
Olayın kamuoyuna yansıdığı akşam gözaltına alınan isimler şunlar:
-
Yazı İşleri Müdürü Zafer Aknar
-
Karikatürist Doğan Pehlevan
-
Grafiker Cebrail Okçu
-
Müessese Müdürü Ali Yavuz
YÖNETİM KADROSU ORTALIKTA YOK
Hakkında gözaltı kararı verilen derginin İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Akgün ile Yazı İşleri Müdürü Aslan Özdemir’in ev ve iş yeri adreslerinde bulunamadığı öğrenildi. Leman’ı yöneten Akgün ile Özdemir’in yurt dışına olduğu belirlendi.
İkilinin hangi ülkede olduğu açıklanmazken Türkiye’ye ne zaman döneceklerine dair hiçbir açıklama yapılmadı.
Türk Ceza Kanunu’nun 216/3. maddesi, “Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerlerin alenen aşağılanması” suçuna 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası öngörüyor.
Ayrıca Leman dergisinin dini değerleri aşağılayan 26 Haziran’daki 2025/13 no’lu sayısı hakkında toplatma kararı verildi.