Bülent Cihantimur meslekten men edildi

Oğuz Murat Aci'ye çarparak ölümüne neden olan Timur Cihantimur'un babası ünlü estetik cerrah Opr. Dr. Bülent Cihantimur, hastasına ait görüntüleri izinsiz yayınladığı iddiasıyla, bir ay süreyle geçici olarak meslekten men edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 04.07.2025 04:26 GÜNCELLEME 04.07.2025 10:41 GÜNCEL
Bülent Cihantimur meslekten men edildi

İstanbul Eyüpsultan'da ehliyetsiz kullandığı otomobille Oğuz Murat Aci'ye çarparak ölümüne neden olan Timur Cihantimur'un babası ünlü estetik cerrah Opr. Dr. Bülent Cihantimur hakkında yeni bir iddia gündeme geldi.

"GÖRÜNTÜLERİMİ İZİNSİZ YAYINLADI"

Dr. Bülent Cihantimur'a estetik operasyon geçiren A.U. isimli hasta, vücuduna ait görüntülerin kendi izni olmadan internette ve TLC TV kanalında yayınlandığını öne sürerek Cihantimur'dan şikayetçi oldu. A.U., kişisel verilerinin izinsiz ifşa edildiğini, kişilik haklarının ihlal edildiğini ihlal edildiğini belirtti.

BÜLENT CİHANTİMUR, SUÇLAMALARI REDDETTİ

Ameliyatla ilgili çekimlerin hastanın rızasıyla yapıldığını iddia eden Bülent Cihantimur savunmasında, "Feragatname" başlıklı belgeyi de dosyaya sunarak hastanın yayınlara izin verdiğini söyledi.

Hekimlerin sır saklama yükümlülüğünün kanuni zorunluluk olmadıkça ortadan kaldırılamayacağını belirten İstanbul Tabip Odası Onur Kurulu ise, hasta ile yapılan kişisel sözleşmelerin bu yükümlülüğü geçersiz kılamayacağına hükmetti.

1 AY HEKİMLİKTEN MEN EDİLDİ

Hastanın görüntülerinin kaldırılması için yaptığı başvuruların da sonuçsuz kalması, Cihantimur'un mesleki sorumluluğunu yerine getirmediği şeklinde değerlendirildi. Onur Kurulu, Dr. Bülent Cihantimur'un bir ay süreyle mesleğinden men edilmesini kararlaştırdı.

 

KAYNAK : HABERLER
Muhammet Binici Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR