MİT Başkanı Kalın, siyasi parti turunu gerçekleştirdi!

Son dakika: MİT Başkanı İbrahim Kalın'ın bugün siyasi parti turuna çıkacağı öğrenildi. Kalın, bu kapsamda MHP lideri Devlet Bahçeli ile Meclis'te görüştü. Bahçeli görüşmesinin ardından AK Parti ve DEM Parti ile de görüşme gerçekleştirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 21.07.2025 16:16 GÜNCELLEME 21.07.2025 16:19 GÜNCEL
MİT Başkanı Kalın, siyasi parti turunu gerçekleştirdi!

GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ 

SON DAKİKA: "Terörsüz Türkiye" çalışmaları kapsamında TBMM'de kurulması planlanan komisyonla ilgili süreçte sona gelindi.

MİT Başkanı Kalın'ın, komisyon kurulmadan önce Meclis'te grubu bulunan siyasi partileri ziyaret etmesi bekleniyordu. 

Ziyaretler kapsamında Kalın'ın, AK Parti, CHP, DEM Parti, MHP, İYİ Parti ve Yeni Yol Partisi'nin grup başkanları ve grup başkanvekilleriyle görüşmesi planlanıyordu.

MİT Başkanı Kalın, "Terörsüz Türkiye" çalışmaları kapsamında partileri ziyaret edecek

ÖNCE DEVLET BAHÇELİ İLE GÖRÜŞTÜ

İbrahim Kalın, saat 12:30'da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi Meclis'te ziyaret etti. 

AK PARTİ GRUBUNA ZİYARET

Kalın daha sonra saat 14:00'te AK Parti'yi ziyaret etti.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, "Terörsüz Türkiye" çalışmaları kapsamında AK Parti TBMM Grubu'nu ziyaret etti.

Kalın, Meclis'te, AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, Grup Başkanı Abdullah Güler, Grup başkanvekilleri Abdulhamit Gül, Bahadır Yenişehirlioğlu, Leyla Şahin Usta ve Özlem Zengin ile görüştü.

Basına kapalı olarak yaklaşık 1 saat süren görüşmede, Kalın'ın, "Terörsüz Türkiye" çalışmalarını içeren süreçle ilgili bilgi verdiği öğrenildi.

DEM PARTİ GRUBU İLE GÖRÜŞTÜ

MİT Başkanı Kalın'ın saat 15:30'da ise DEM Parti grubunu ziyaret edeceği öğrenilmişti.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın 'Terörsüz Türkiye' çalışmaları kapsamında, DEM Parti TBMM Grubu'nu ziyaret etti.

Kalın, Meclis'te, DEM Parti Eş Genel başkanları Tülay Hatimoğulları, Tuncer Bakırhan ve DEM Parti Grup Başkanvekilleri Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Sezai Temelli ile görüştü.

Kalın, yarın 15:00'da İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ile de görüşecek. 

Görüşmelerde Kalın'ın, "Terörsüz Türkiye" çalışmalarını içeren süreçle ilgili bilgi vereceği öğrenildi.

Özgür Özel ziyaret edecek

Öte yandan, CHP Lideri Özgür Özel, perşembe günü MİT Başkanı İbrahim Kalın ve TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile bir görüşme gerçekleştirecek. 

KAYNAK : NTV, AA
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR