Japon sosyal medya fenomeni Yoshi'ye ilişkin iddialar yalanlandı

DMM, "Japon sosyal medya fenomeni Yoshi Enomoto'nun oturma izni başvurusunun reddedildiği ve bu nedenle Türkiye'den ayrılmak zorunda kaldığı yönündeki iddiaların, eksik bilgilendirmeye dayalı manipülatif içerikler" olduğunu bildirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.08.2025 19:38 GÜNCELLEME 22.08.2025 19:38 GÜNCEL
Japon sosyal medya fenomeni Yoshi'ye ilişkin iddialar yalanlandı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin (DMM),  NSosyal'deki hesabından, konuya ilişkin açıklama yapıldı.

'İDDİALAR EKSİK BİLGİLENDİRMEYE DAYALI MANİPÜLATİF İÇERİKLER'

Açıklamada, çeşitli sosyal medya mecralarında paylaşılan, "Japon sosyal medya fenomeni Yoshi Enomoto'nun oturma izni başvurusunun reddedildiği ve bu nedenle Türkiye'den ayrılmak zorunda kaldığı yönündeki iddiaların, eksik bilgilendirmeye dayalı manipülatif içerikler" olduğu belirtildi.

JAPON FENOMENİN BAŞVURUSU KALIŞ AMACINI GEREKÇELENDİRMESİ İÇİN İKİ KEZ UZATILMIŞ

İçişleri Bakanlığından alınan bilgiye göre, Yoshi Enomoto'nun ikamet izninin Türkiye tarafından, çalışma iznine başvuru yapabilmesi ve kalış amacını gerekçelendirmesi amacıyla iki kez uzatıldığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İlgili şahsa, çalışma izni alması ve yasal kalışı gerekçelendirmesi gerektiği tebliğ edilmiş, buna rağmen şahıs, çalışma izni başvurusunda bulunmadan ticari faaliyetlerine devam etmiştir. Her ülkede olduğu gibi Türkiye'de de oturma ve çalışma izinleri belirli kurallara tabidir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk milleti misafirperverliğiyle tanınmakta, bu çerçevede herkesin yasalara riayet etmesi beklenmektedir. Söz konusu şahsın çalışma vizesi ile ülkemize gelmesinde ve çalışma izniyle ülkemizde kalmasında hiçbir engel bulunmamaktadır. Kamuoyunun, resmi açıklamalara itibar etmesi, eksik bilgilendirme ve manipülasyon içeren paylaşımları dikkate almaması önemle rica olunur."

KAYNAK : AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR