Bakan Tunç'tan Bahçeli'nin 'İmralı' çıkışına ilişkin ilk açıklama!

Son dakika: MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin 'Gerekirse İmralı'ya kendim giderim' açıklamasına ilişkin Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan açıklama geldi. Tunç, kararın komisyona ait olduğunu vurguladı.

ABONE OL
GİRİŞ 18.11.2025 11:39 GÜNCELLEME 18.11.2025 18:47 GÜNCEL
Bakan Tunç'tan Bahçeli'nin 'İmralı' çıkışına ilişkin ilk açıklama!

SON DAKİKA: Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Yargısal Süreçlerde Çocuklar için Koruyucu ve Onarıcı Yaklaşımlar Projesi" açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

Terörsüz Türkiye sürecine ilişkin konuşan Bakan Tunç, süreci önemsediklerinin altını çizerken; "Bu acıların bir daha yaşanmaması için hepimiz büyük bir beklenti içindeyiz. Komisyon önemli bir aşamaya geldi. Geçen haftaki toplantıya ben de katıldı. TBMM'de temsil edilen partilerimizin hemen hemen tamamına yakını görüşlerini ifade ediyorlar. Çalışmalarımızı 16. toplantıda paylaştık." dedi.

BAHÇELİ'NİN 'İMRALI' ÇIKIŞI

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin 'İmralı'ya giderim' açıklamasına ilişkin de konuşan Tunç, "TBMM'deki komisyon kararı doğrultusunda gerçekleşebilecektir. Bu konudaki takdir yetkisi komisyona aittir." ifadelerini kullandı.

Bahçeli: Gerekirse yanıma üç arkadaşımı alıp İmralı'ya giderim!

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tunç, şunları söyledi:

"Terör örgütünün feshine yönelik İmralı'dan yapılan açıklamalar ve terör örgütünün fesih kararı ve silahları yakması, silahları bırakmasıyla beraber önemli bir sürece geldi ülkemiz. Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından desteklenmesi ve sürecin sahiplenmesi noktasında milli iradenin tecelligahı olan meclisimizde kurulan komisyon çok önemli bir aşamayı kaydetti. Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Dayanışma Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu önemli çalışmalar yaptı. 16 kez toplandı geçen haftaki toplantısına ben de katıldım. Adalet Bakanlığı olarak yaptığımız bu süreçteki çalışmaları uygulamaları milletvekillerimizle paylaştık. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde temsil edilen partilerimizin hemen hemen tamamına yakını o komisyonda görüşlerini ifade ediyorlar."

ROJİN KABAİŞ SORUŞTURMASI

Adalet Bakanı Tunç, hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş soruşturmasına ilişkin de açıklama yaparak; 'Rojin Kabaiş'in cep telefonunun İspanya'ya gönderilmesi ile ilgili süreç devam ediyor şu anda gerekli görevlendirmelerde yapıldı İspanya ile bu konuda ki dayanışmamız devam ediyor.' ifadelerini kullandı. 

DEMİRTAŞ AÇIKLAMASI

Adalet Bakanı Tunç, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş kararıyla ilgili de açıklama yaptı. Tunç, "Şu anda AİHM kararı Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 22. Ceza Dairesi'nde. Bu noktada dairenin vereceği karar bekleniyor. İlk derece kararı istinafa götürüldü. Bu süreç içerisinde AİHM'ne başvuru yapıldı. AİHM 2. Daire'si hak ihlali kararı verdi. Daire kararına karşı büyük dairede değerlendirilmesi hususunu Bakanlık olarak talep etmiştik. Bu talep reddedildikten sonra daire kararı kesinleşti ve mahkemesine gönderildi." dedi.

KAYNAK : Haber7
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR