Kadın polis memurundan 14 gün sonra acı haber!
Manisa'nın Alaşehir ilçesinde 15 Kasım tarihinde bir polis memurunun şehit olduğu diğer polis memurunun da ağır yaralandığı kazada şehit sayısı ikiye yükseldi
ABONE OLKaza, Manisa'nın Alaşehir ilçesi Alaşehir - Sarıgöl yolu üzerinde 15 Kasım tarihinde meydana geldi.
Edinilen bilgiye göre, Yenimahalle Mahallesi Süleyman Demirel Bulvarı üzerinde seyir halinde olan Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliğinde görevli polis memuru Hatice Ünal ile Ali Barut'un bulunduğu trafik aracı önündeki tıra arkadan çarptı.
Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine Manisa Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ile sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri tarafından sıkıştıkları yerden çıkarılan polis memurlarından Ali Barut olay yerinde şehit olurken, polis memuru Hatice Ünal ise ağır yaralı olarak önce Alaşehir Devlet Hastanesine ardından da Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesine sevk edildi. 14 gündür tedavi altında olan Hatice Ünal yaşam savaşını kaybederek şehit oldu.
Şehit polis memuru Hatice Ünal'ın Manisa İl Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen törenin ardından naaşının memleketi Çankırı'nın Yapraklı ilçesi Kavak Mahallesine gönderildiği öğrenildi.
BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA
Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Manisa Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü kadrosunda görevli polis memuru Hatice Ünal'ın, 15 Kasım 2025'te resmi polis aracının park halindeki tıra arkadan çarpması sonucu yaralandığını hatırlattı.
Hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınan Ünal'ın, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğunu belirten Yerlikaya, şunları kaydetti:
"Şehidimize Allah'tan rahmet; ailesine, kahraman Emniyet Teşkilatımıza ve milletimize başsağlığı diliyorum. Şehitlerimizin makamı ali olsun."
Yerlikaya, söz konusu kazada, ekip arkadaşı polis memuru Ali Barut da olay yerinde şehit olduğunu hatırlattı.
Hatice Ünal'ın cenazesinin, Çankırı'nın Yapraklı ilçesinde toprağa verileceği öğrenildi.
MSB'den başsağlığı mesajı
Milli Savunma Bakanlığı, Manisa'daki trafik kazasında şehit olan polis memuru Hatice Ünal için başsağlığı mesajı yayımladı.
Mesajda, "29 Kasım'da şehit düşen kahraman polisimize Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz. Milletimizin başı sağ olsun." ifadeleri kullanıldı.