Termometreler eksi 17'yi gördü: Kent buz tuttu! 'Trafiğe çıkmayın' uyarısı

Ardahan'da kar yağışının ardından kent genelinde soğuk hava etkisini artırdı. Eksi 17 dereceye düşen hava sıcaklığı nedeniyle, araç ve ev camlarını buz tuttu.

ABONE OL
GİRİŞ 04.12.2025 11:03 GÜNCELLEME 04.12.2025 11:07 GÜNCEL
Termometreler eksi 17'yi gördü: Kent buz tuttu! 'Trafiğe çıkmayın' uyarısı

Yurt genelinde özellikle Doğu Anadolu bölgesinde soğuk hava etkisini iyice artırdı. Ardahan'da termometreler 17 dereceye kadar düşerken, günlük yaşam da olumsuz etkilendi.

Termometrelerin eksi 17 dereceyi göstermesiyle birlikte özellikle sabah saatlerinde araç camlarının tamamen buz tuttuğu görüldü. Sürücüler, araçlarını çalıştırmakta güçlük çekerken, bazı vatandaşlar camları kazıyarak çözüm bulmaya çalıştı.

YOLLAR BUZLANDI

Soğuk hava nedeniyle yollarda buzlanma meydana gelirken, trafikte zaman zaman aksamalar yaşandı. Belediye ekipleri ana arterlerde tuzlama ve kar küreme çalışmalarını sürdürdü.

  • Yetkililer, sürücüleri gizli buzlanmaya karşı dikkatli olmaları konusunda uyarırken, zorunlu olmadıkça trafiğe çıkılmaması çağrısında bulundu.

Aracının kapı kilidinin donduğunu söyleyen Ufuk Işık, ''Araç içerisinde bırakılan sular tamamen buz tuttu. Kış bu yıl geç gelmesine rağmen soğuklar birden bastırdı. Özellikle sabah ve gece saatlerinde hissedilen soğuk hava daha da artmaya başladı'' dedi.
Meteoroloji yetkilileri, soğuk havanın önümüzdeki günlerde de etkisini sürdüreceğini belirterek don ve buzlanmaya karşı vatandaşların tedbirli olmalarını istedi.

KAYNAK : İHA
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR