İşte İstanbul'u yöneten akıl: Trafiğin sebebi İBB değil bakanlıkmış!
Dünyanın en kötü trafiğine sahip şehri seçilen İstanbul'un yollarındaki keşmekeş hemen her gün artarken CHP'li İBB, içinden çıkılmaz hale getirdiği problemin günahını iktidara yüklemek için algı operasyonuna başladı.
ABONE OL-
HABER7
Megakent İstanbul, CHP’nin İBB yönetimini ele geçirmesinin ardından en bariz gerilemeyi trafik kaosunda yaşıyor. 2025 Küresel Trafik Raporu’nda dünyanın en yoğun trafiğine sahip şehri olan İstanbul’da sendede tam 118 saat trafikte geçiyor. Böylelikle her İstanbullunun senede 5 günü trafikte heba oluyor.
İstanbul trafiğini içinden çıkılmaz hale getiren CHP’li İBB yönetimi ise sonunda pes etti. Kentte günün her saatinde oluşan trafik sorununu çözemeyen İBB, kaosun sorumluluğunu Ulaştırma Bakanlığı’na yüklemeye kalktı.
İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Gencay Özcan, kentte trafiğin en yoğun olduğu ana yolların büyük bölümünün Ulaştırma Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü’nün sorumluluğunda olduğunu söyledi.
Ulaşım altyapısını baştan sona kontrol eden merkezin CHP’nin yönettiği İBB olduğunu perdeleyen Özcan, trafik yoğunluğunun sebebi olarak İBB’nin işaret edilmesini “bilgisizlik ve algı çabası” diye suçladı.
İBB Meclisi CHP Grup Sözcüsü Gencay Özcan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi:
“İstanbul’da trafik kimin sorumluluğunda? İstanbul’da trafiğin en yoğun olduğu ana yolların büyük bölümü Bakanlık/Karayolları sorumluluğundadır; TEM Alibeyköy – Sarıyer, Kavacık – Çamlık, Ümraniye – Maltepe, Basın Ekspres Yolu, Mahmutbey Gişeler, Kuzey Marmara Otoyolu. Buna rağmen AKP’li isimlerin yoğunluğun sebebi olarak İBB’yi işaret etmeleri, ya bilgisizliktir ya da bilinçli bir algı çabasıdır. Aşağıdaki tabloda işaretli alanlar trafiğin yoğunlaştığı bölgeleri göstermektedir.”
Özcan, paylaşımına bir de İstanbul’daki yolların mülkiyetinin hangi kurumda olduğunu içeren bir harita paylaştı.
‘BÜTÜN SORUNLARDAN HÜKÜMET SORUMLUDUR’ DİYEBİLİRDİ!
CHP’li Özcan’a cevap İBB Ulaşım ve Trafik Komisyonu Üyesi Abdullah Aksu’dan geldi.
Aksu, “Lütfen bize dua edin. İBB Meclisinde işte bu zihniyetle uğraşıyoruz. İBB, İstanbul’daki trafikten de sorumlu değilmiş. Bence şöyle de yazabilirdi; İstanbul, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içindedir. Dolayısıyla şehirdeki tüm sorunlardan hükümet sorumludur.” dedi.