Esnaftan toplanan bağışlar Soyer'in yeğenine verildi

İzmir Karaburun Belediyesi'nin, konserler için esnaftan topladığı konser bağışlarını "Nigar Arsevi Yeter" adlı bir kadının hesabına yatırdığı ortaya çıkmıştı. Yeter'in, tutuklu eski başkan Tunç Soyer'in yeğeni olduğu öğrenildi.

ABONE OL
GİRİŞ 23.12.2025 07:29 GÜNCELLEME 23.12.2025 07:40 GÜNCEL
Esnaftan toplanan bağışlar Soyer'in yeğenine verildi

İzmir Karaburun Belediyesi, 2023 yılında 101. kurtuluş yılı etkinlikleri kapsamında 16 Eylül'de Mordoğan'da Tuğba Özerk, 17 Eylül'de Karaburun'da Deniz Seki konseri düzenlemişti. Konserler öncesi otel ve işletmelere giden belediye zabıtaları, "101. kurtuluş yılı etkinlikleri kapsamındaki konserler için gönlünüzden ne koparsa" diyerek, Nigar Arsevi Yeter'in hesabına bağış yapmalarını istemişti. Bununla da yetinmeyen zabıtalar, dekontun fotoğrafını da verilen cep telefonu numarası üzerinden göndermelerini talep etmişti. Bu şekilde yaklaşık 1 milyon 200 bin lira bağış toplandığı ortaya çıkmıştı. Bağış paralarının Nigar Arsevi Yeter adına gönderildiği belirlenmişti.

Nigar Arsevi Yeter'in müzisyen Murat Yeter'in eşi, yolsuzluktan tutuklanan eski İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer'in yeğeni olduğu ortaya çıktı.

KAYNAK : Sabah Gazetesi / Ceyhan Torlak
Erkan Talu Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR