İletişim Başkanı Duran'dan Özgür Özel'e sert tepki! Açık bir dezenformasyon!
İletişim Başkanı Duran, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in bir İHA’nın düşürülmesine ilişkin olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik dile getirdiği ifadelere sert tepki göstererek; "Açık bir dezenformasyon niteliği taşımaktadır." dedi.
ABONE OL15 Aralık'ta Karadeniz yönünden Türk hava sahasına yaklaşan bir İHA, tespit edilmesinin ardından F-16'lar tarafından takip edilmiş ve barış dönemi prosedürlerinin tamamlanmasını müteakip güvenli bir bölgede kontrollü bir müdahaleyle vurularak düşürülmüştü.
F-16'ların İHA'yı düşürmesinin ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İHA'nın geç düşürüldüğü iddiasını ortaya atmış ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik açıklamalar yapmıştı.
- Özel, İHA'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat beklendiği için geç düşürüldüğünü iddia etmişti.
"GERÇEĞİ YANSITMAMAKTA"
İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Özgür Özel'in 'İHA' iddiasını yalanlayarak; "Açık bir dezenformasyon" ifadelerini kullandı.
İletişim Başkanı Burhanettin Duran sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile Özel'e tepki gösterdi.
Duran açıklamasında; "CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in bir gazeteye verdiği röportajda, bir İHA'nın düşürülmesine ilişkin olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a atfen dile getirdiği ifadeler gerçeği yansıtmamakta ve açık bir dezenformasyon niteliği taşımaktadır. Sayın Özel'e, spekülasyon ve dezenformasyon içeren değerlendirmeler yerine, resmi kurumlarımız tarafından yapılan açıklamaları dikkate almasını tavsiye ediyorum." dedi.