Üniversitede sahte diploma skandalı! Bir kişi tutuklandı

Çanakkale'de üniversitenin bilgi sistemine girip sahte diploma aldığı ve bu şekilde memurluğa yükseldiği iddia edilen teknik operatör tutuklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 20.01.2026 13:46 GÜNCELLEME 20.01.2026 14:16 GÜNCEL
Üniversitede sahte diploma skandalı! Bir kişi tutuklandı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde iddiaya göre, bilgisayar operatörü olarak çalışan kişi, okulun bilgi sistemine sızdı.

Şüpheli, kendisini üniversite sınavına girmiş gibi gösterip bu şekilde sahte diploma aldı ve teknik görevden memurluğa yükseldi.

Şüpheli, iddialar üzerine açığa alındı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu müfettişleri ÜBYS'ye el koyarak geriye dönük tüm işlemler hakkında inceleme başlattı. Üniversite tarafından savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. 

TUTUKLANDI

Olayla ilgili devam eden soruşturma kapsamında şüpheli polis tarafından gözaltına alındı. 

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, evrakta sahtecilikten tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel / Siyaset Sorumlu Editör

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR