Konya Büyükşehir'den bir ilk daha: Otogar HGS sistemi

Konya Büyükşehir Belediyesi ve PTT iş birliğiyle Türkiye’de ilk kez hayata geçirilen Otogar HGS Projesi başarıyla uygulanıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 25.02.2026 18:21 GÜNCELLEME 25.02.2026 18:21 GÜNCEL
Konya Büyükşehir'den bir ilk daha: Otogar HGS sistemi

Konya Büyükşehir Belediyesi Şehirler Arası Otobüs Terminali, Türkiye’ye örnek projelerle öne çıkmaya devam ediyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi ve PTT iş birliğiyle uygulamaya geçirilen Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) sayesinde tüm otobüslerde HGS etiketi bulunması nedeniyle otobüs terminalindeki geleneksel vezne sistemi kaldırıldı, işlemler online olarak daha hızlı yapılıyor. 

Personelden tasarruf edilerek işletme maliyetlerinin düşürüldüğü uygulamada ayrıca karayolları, köprüler ve otoyollarda kullanılan HGS sistemi ile aynı altyapı kullanılarak Türkiye’de ilk defa bir otogarda uygulama hayata geçiriliyor.

SEYAHAT ACENTALARI VE YOLCULAR MEMNUN

Sistemin hayata geçirilmesiyle birlikte terminal kontrol noktasındaki araç ve yolcu bekleme süreleri azaltıldı ve böylece yolcu memnuniyeti artırıldı. Ödeme sıraları, fiş ve fatura işlemlerinin ortadan kalkmasıyla seyahat acentaları ve otobüs şoförleri de sistemden memnuniyetlerini ifade etti.

DİĞER BELEDİYELER KONYA MODELİNİ İNCELİYOR

Otogar HGS Projesi, 100 kilometre üzeri veya altı çalışan otobüsler, koltuk sayıları, peron kalkışları ve transit kullanımlara göre farklı ücret tarifeleri sunabilmesi nedeniyle Türkiye’deki otogar işletmeleri tarafından uzun süredir uygulanmaktan çekinilen bir sistemdi. Ancak Konya Büyükşehir Belediyesi’nin bu projeyi başarıyla hayata geçirmesi, diğer belediyelerin ve özel otogar işletmelerinin ilgisini çekti. Konya modelini incelemek isteyen birçok belediye ve otogar işletmesi Konya Otogarı’na gelerek HGS ilgili bilgi alıyor.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR