DMM: Şehit Pilot İbrahim Bolat’ın cenaze törenine ilişkin iddialar gerçek dışıdır
25 Şubat'ta F-16 savaş jetinin İzmir-İstanbul otoyolu yakınına düşmesi sonucu şehit olan Hava Pilot Binbaşı İbrahim Bolat’ın cenaze törenine ilişkin yapılan iddialarla ilgili DMM’den açıklama geldi.
ABONE OLDezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), bazı sosyal medya hesapları üzerinden yayılan iddialara ilişkin resmi bir açıklama yayımladı.
DMM tarafından yapılan açıklamada, “Şehit Hava Pilot Binbaşı İbrahim Bolat’ın cenaze töreninin cemevinde yapılmasına izin verilmeyip camide gerçekleştirildiği” yönündeki paylaşımların gerçeği yansıtmadığı vurgulandı.
TÖRENLER AİLELERİN TALEPLERİNE GÖRE DÜZENLENİYOR
Şehit cenazelerinin icrasına ilişkin prosedür hakkında bilgi verilen açıklamada, tüm törenlerin şehitlerin değerli ailelerinin talepleri doğrultusunda gerçekleştirildiği belirtildi. Şehit pilot Bolat’ın ailesi tarafından, cenaze töreninin cemevinde yapılmasına dair herhangi bir talepte bulunulmadığı ifade edildi.
Açıklamada ayrıca, Türk Silahlı Kuvvetleri ve devlet gelenekleri çerçevesinde daha önce de şehit ailelerinin talebi üzerine cemevlerinde pek çok törenin düzenlendiği hatırlatıldı.
ASILSIZ İÇERİKLERE YÖNELİK YASAL İŞLEM BAŞLATILDI
Söz konusu iddiaların birlik ve beraberliği hedef aldığına dikkat çeken DMM, açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü:
- “Konuya dair dolaşıma sokulan asılsız içerikler, kamuoyunu yanıltmaya; birlik ve beraberliğimize zarar vermeye yönelik kasıtlı dezenformasyonlardır.
- Provokasyon yapan ve halkı yanıltıcı bilgi yayan bu hesaplara yönelik yasal işlemler başlatılmıştır.”