İnternet üzerinden milyonluk vurgun yapan dolandırıcılık şebekesi çökertildi
Sakarya merkezli 3 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda, internet üzerinden verdikleri düşük fiyatlı ilanlarla vatandaşları milyonlarca lira dolandıran şebeke çökertildi. 6 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
ABONE OLSakarya Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, "Bilişim Sistemlerinin Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık" suçuyla ilgili geniş kapsamlı bir çalışma başlattı. Yapılan takipte, şüphelilerin ikinci el sitelerinde cep telefonu ve bilgisayar gibi ürünleri değerinin çok altında ilan ederek Türkiye genelinde 29 vatandaşı mağdur ettiği belirlendi.
3 İLDE EŞ ZAMANLI BASKIN DÜZENLENDİ
Soruşturmayı derinleştiren ekipler, 3 Mart 2026 tarihinde operasyon için düğmeye bastı. Sakarya merkezli olmak üzere Mersin, Adana ve Gaziantep illerinde belirlenen adreslere yapılan baskınlarda toplam 11 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.
ÇOK SAYIDA DİJİTAL MATERYAL VE SİLAH ELE GEÇİRİLDİ
Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda; suçta kullanıldığı tespit edilen üçüncü şahıslar adına tanımlı çok sayıda bankamatik kartı, GSM hattı ve dijital materyal ele geçirildi. Ayrıca aramalarda 2 adet ruhsatsız tabanca ile 24 adet fişek de muhafaza altına alındı.
DOLANDIRICILIK ŞEBEKESİNİN 6 ÜYESİ TUTUKLANDI
Emniyetteki işlemlerinin ardından adli mercilere sevk edilen şüphelilerden 5'i hakkında adli kontrol tedbiri uygulanırken, şebeke üyesi olduğu tespit edilen 6 şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.