Denizli depremi sonrası uzmanlardan artçı uyarısı!

Denizli’de meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem çevre illerde de hissedildi. Uzmanlar, depremin Pamukkale Fay Zonu üzerinde gerçekleştiğini belirterek bölgede 4 büyüklüğüne kadar artçı sarsıntıların yaşanabileceğini açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 09.03.2026 11:06 GÜNCELLEME 09.03.2026 12:03 GÜNCEL
Denizli depremi sonrası uzmanlardan artçı uyarısı!

Denizli'nin Buldan ilçesinde meydana gelen 5,1 büyüklüğünde deprem oldu. Çevre illerde de hissedilen deprem sonrası uzmanlardan değerlendirme geldi.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü ve AFAD Deprem Bilim Kurulu Üyesi olan Prof. Dr. Hasan Sözbilir, yaptığı yazılı açıklamada, depremin Buldan'ın kuzeyinde, 7 kilometre derinlikte meydana geldiğini belirtti.

'4'E VARAN ARTÇI YAŞANABİLİR'

Prof. Dr. Sözbilir, depremin Pamukkale Fay Zonu üzerinde geliştiğini aktararak, şunları kaydetti:

"Pamukkale Fay Zonu 5 fay segmentinden oluşan toplam 50 kilometre uzunluğunda diri bir faydır. Denizli için önemli bir sismik kaynak konumundadır. Fakat fay segmentlerinin uzunluğu 7 ile 12 kilometre arasında değiştiğinden 6-6,5 büyüklüğüne varan depremler üretebilir.

Meydana gelen depremin odak mekanizma çözümüne baktığımızda, depremin sol yanal doğrultu atımlı oblik normal faydan kaynaklandığını anlıyoruz. 

Depremin olduğu kesimde bulunan Pamukkale Fay Zonu birbirine paralel kısa fay parçalarından oluştuğundan büyüklüğü 4'e varan artçı depremler gelişebilir. 

Halkın panik yapmasını gerektirecek bir durum olduğunu düşünmüyoruz."

Son dakika: Denizli'de korkutan deprem! AFAD'dan ilk açıklama geldi

KAYNAK : AA
Şule Altınel Haber7.com - İnternet Editörü

Editör Hakkında

Sakarya’da doğdu. Marmara Üniversitesi’nde lisans eğitimini tamamlamasının ardından gazetecilik kariyerine başladı. 2016 yılından beri çeşitli medya kuruluşlarında çalıştı. 2025 Haziran ayından itibaren Haber7’de ‘gündem editörü’ olarak kariyerini sürdürmekte.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR