Özgür Özel hakkında şok iddia! Yıkım kararlı ev milyonluk kazanca dönüştü

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, İstanbul Beşiktaş’ta bulunan bir taşınmazı nüfuzunu kullanarak kelepir fiyata alıp milyonlarca lira kar elde ettiği ortaya çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 19.03.2026 23:34 GÜNCELLEME 20.03.2026 00:37 GÜNCEL
Özgür Özel hakkında şok iddia! Yıkım kararlı ev milyonluk kazanca dönüştü

Adalet Bakanı Akın Gürlek'i asılsız mal varlıklarıyla itham eden CHP lideri Özgür Özel'i köşeye sıkıştıracak edecek belgeler gün yüzüne çıktı. CHP Lideri Özgür Özel hakkında Beşiktaş'ta "yıkım kararlı" bir evi düşük bedelle aldığı ve ardından kararın kaldırılmasıyla haksız kazanç elde ettiği iddiaları gündeme bomba gibi düştü.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde belediyenin yıkım kararı verdiği evi 2021 yılında 800 bin TL bedelle satın aldığı, ardından yıkım kararının kaldırıldığı iddia edildi. Taşınmazın değerinin ise 800 bin TL'den 600 bin dolara fırladığı öne sürüldü.

ÖZGÜR ÖZEL BEŞİKTAŞ'TAKİ EVİ 800 BİN TL BEDELLE SATIN ALDI

Edinilen bilgilere göre Özgür Özel’in, 22 Eylül 2021 tarihinde Beşiktaş Türkali Mahallesi Uzuncaovalı Sokak’ta bulunan bir evi 800 bin TL bedelle satın aldığı tespit edildi. 

Söz konusu taşınmazın Özgür Özel tarafından satın alınmadan önceki geçmişi ise daha da ilgi çekici soruları beraberinde getirdi. İddiaya göre, ilgili mesken hakkında CHP’li Beşiktaş Belediyesi tarafından “yıkım kararı” alındı. 

Ev sahibi bu kararı kaldırmak için girişimlerde bulunsa da başarılı olamadı ve belediye yetkililerince yapının “kesinlikle yıkılacağı” ifade edildi.

KARAR KALKINCA EVİN DEĞERİ 600 BİN DOLAR SEVİYESİNE YÜKSELDİ

Bu süreçte taşınmazın karşısına alıcı olarak Özgür Özel’in çıktığı, dönemin Beşiktaş Belediye Başkanı Ali Rıza Akpolat’ın aracılığıyla satışın gerçekleştiği ileri sürüldü.

En dikkat çekici iddia ise satış sonrası yaşanan gelişmeler oldu. Zira Özgür Özel’in tapuyu almasının hemen ardından yıkım kararı kaldırıldı. Bu sayede kısa sürede taşınmazın değerinin 800 bin TL’den yaklaşık 600 bin dolar seviyesine yükseldi.

 

 

KAYNAK : Haber7
Muhammet Binici Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR