Borsa çetesine darbe: 65 şüpheli için gözaltı kararı! Halka arz vaadiyle kandırmışlar
Son dakika haberi: Borsa yatırımı ve halka arz vaadiyle dolandırıcılık yaptıkları gerekçesiyle 65 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, operasyona ilişkin bilgi verdi.
ABONE OLAnkara'da borsa alanında yatırım yaptıklarını belirterek mağdurları dolandıran 'çeteye' yönelik operasyon düzenlendi.
Başsavcılığın açıklamasına göre, Sahtecilik ve Dolandırıcılık Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturmada, şüphelilerin borsa alanında yatırım yaptıklarını belirterek halka arz edilecek şirketler olduğu bahanesiyle mağdurlardan para topladıkları tespit edilen 65 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.
ZANLILAR ARANIYOR
Ayrıca şüphelilerin, mağdurlara başlangıçta küçük yatırımlardan kazanç sağlandığı izlenimi vererek bir süre ödeme yaptıkları, ardından yüksek meblağlar talep ederek dolandırıcılık eylemini sürdürdükleri ve bu süreçte çok sayıda şirket hesabı kullandıkları belirlendi.
Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince zanlıların yakalanmasına yönelik operasyonların sürdüğü kaydedildi.