Gözler İstanbul'a çevrildi! Başkan Erdoğan'la kritik görüşme!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile İstanbul'da görüştü. Görüşmede, Ukrayna-Rusya savaşında barış arayışları ile bölgesel ve küresel gelişmeler ele alındı.
ABONE OLUkrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleştiriyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'i resmi törenle karşıladı.
GÖRÜŞME SONA ERDİ
Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'ndeki resmi karşılama töreninin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, ikili görüşmeye geçti.
3 saat görüşme sona erdi. Görüşmede, Ukrayna-Rusya savaşında barış arayışları ile bölgesel ve küresel gelişmeler ele alındı.
KARADENİZ VURGUSU
Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Ukrayna ile Rusya arasındaki müzakerelere Türkiye’nin desteğinin süreceğini, bölgemizin daha fazla barış ve istikrara ihtiyaç duyduğunu ifade etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye olarak Karadeniz’de seyrüsefer emniyetine büyük önem atfettiğimizi ve enerji arz güvenliğinin mühim olduğunu söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Ukrayna ile karşılıklı ticaret hacmini artırmakta kararlı olduğunu, bunun için gerekli adımları atmayı sürdüreceğimizi belirtti.
Erdoğan görüşmede, Ukrayna’nın Körfez ülkeleri ile ilişkilerini geliştirmesinden duyduğu memnuniyeti de ifade etti.
İLETİŞİM BAŞKANI DURAN'DAN AÇIKLAMA!
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran görüşmeye ilişkin açıklama yaptı.
Duran, ''Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, 4 Nisan 2026 tarihinde ülkemize bir çalışma ziyareti gerçekleştirecektir. İstanbul’da gerçekleştirilecek görüşmelerde, Ukrayna’yla ikili gündemimizdeki konular ile bölgesel gelişmelerin yanı sıra İstanbul Süreci başta olmak üzere ateşkesin tesisi ve kalıcı çözüme yönelik çabaların ele alınması öngörülmektedir.'' ifadelerini kullandı.