İzmir’den Filistin ve Lübnan için güçlü ses: Direniş hattı asla çökmeyecek
Anadolu Gençlik Derneği İzmir Şubesi öncülüğünde toplanan vatandaşlar İsrail'in İran Filistin ve Lübnan'a yönelik saldırılarına sert tepki göstererek Mescid-i Aksa'nın derhal ibadete açılmasını talep etti.
ABONE OLAnadolu Gençlik Derneği İzmir Şubesi, İsrail'in İran, Lübnan ve Filistin'e yönelik saldırıları ile Mescid-i Aksa'nın ibadete kapalı tutulmasına tepki gösterdi.
'KUDÜS COĞRAFİ DEĞİL İMANİ BİR MESELEDİR'
Basmane Çorakkapı Camisi önünde bir araya gelen katılımcılar, ellerinde Türk ve Filistin bayrakları ile "Kudüs coğrafi değil imani bir meseledir" yazılı pankart taşıdı. Grup adına açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği İl Başkan Yardımcısı Ahmed Zahid, İsrail'in saldırılarının ümmeti daha da kenetlediğini belirtti.
'BU HAT DÜŞERSE ÜMMETİN DİRENİŞ HATTI ÇÖKECEKTİR'
Zahid, direnenlerin ve iman edenlerin tarafında olduklarını belirterek, "Bugün İslam coğrafyasında yaşananlar bir kuşatma planıdır, bir dizayn operasyonudur. Bir ümmeti teslim alma projesidir. Bugün İran'a saldırıyorlar, Lübnan'ı bombalıyorlar. Filistin'i yakıp yıkıyorlar. Çünkü biliyorlar ki bu hat düşerse ümmetin direniş hattı çökecektir. Ama biz buradan ilan ediyoruz, o hat düşmeyecek, o direniş kırılmayacak." ifadelerini kullandı.
'TEK YUMRUK OLMASI VE BİRLİK İÇERİSİNDE HAREKET ETMESİ BİR ZARURETTİR'
Mescid-i Aksa'nın kapalı tutulmasına da tepki gösteren Zahid, "Mescid-i Aksa her an, her saniye yıkılma tehdidiyle karşı karşıyadır. O nedenle bu ümmet, bir varlık yokluk savaşının içerisindedir. Varlık savaşı veren bu ümmetın tek yumruk olması ve birlik içerisinde hareket etmesi bir zarurettir." dedi.
Katılımcılar, dua edilmesinin ardından dağıldı.