AK Partili Büyükgümüş’ten Kayseri’deki iddialara sert yanıt: Algı çalışması

Kayseri’de düzenlenen Orta Anadolu Bölge Strateji Toplantısı sonrası ortaya atılan iddialara ilişkin açıklama yapan Ahmet Büyükgümüş, görüntüler üzerinden yapılan yorumların “gerçek dışı bir algı çalışması” olduğunu savundu.

ABONE OL
GİRİŞ 14.04.2026 13:35 GÜNCELLEME 14.04.2026 14:14 GÜNCEL
AK Partili Büyükgümüş’ten Kayseri’deki iddialara sert yanıt: Algı çalışması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ahmet Büyükgümüş, 10-11-12 tarihleri arasında Kayseri’de gerçekleştirilen Orta Anadolu Bölge Strateji Toplantısı’na ilişkin kamuoyunda yer alan iddialara yönelik açıklama yaptı.

Büyükgümüş, kapanış konuşması ve müzakereler sırasında ortaya çıkan görüntüler üzerinden yapılan değerlendirmelerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, söz konusu yorumların “trajikomik bir algı çalışması” niteliğinde olduğunu ifade etti.

Toplantının önceden planlanmış bir program kapsamında gerçekleştirildiğini belirten Büyükgümüş, organizasyonda sekiz ilin il başkanları, teşkilat başkanları ve ilçe başkanlarının yer aldığını, salon düzeninin de bu kapsamda hazırlandığını aktardı.

2 SAAT SONRAKİ PROGRAM GERÇEKLERİ ORTAYA ÇIKARDI

Aynı gün ve aynı salonda daha sonra gerçekleştirilen ve yalnızca Kayseri’deki mahalle başkanlarının katıldığı programın, farklı bir tablo ortaya koyduğunu vurgulayan Büyükgümüş, bu durumun tüm gerçekliği gösterdiğini söyledi.

Açıklamasında basın etiğine de değinen Büyükgümüş, gazeteciliğin temel görevinin kamuoyunu doğru bilgilendirmek olduğunu, bağlamından koparılan görüntülerle algı oluşturmanın ise mesleki sorumlulukla bağdaşmadığını ifade etti.

İşte Ahmet Büyükgümüş'ün açıklamasının tamamı:

AK Parti İstanbul Başkanı Abdullah Özdemir'in yaşlı Bakım merkezindeki sohbeti viral oldu

KAYNAK : Haber7
Şule Altınel Haber7.com - İnternet Editörü

Editör Hakkında

Sakarya’da doğdu. Marmara Üniversitesi’nde lisans eğitimini tamamlamasının ardından gazetecilik kariyerine başladı. 2016 yılından beri çeşitli medya kuruluşlarında çalıştı. 2025 Haziran ayından itibaren Haber7’de ‘gündem editörü’ olarak kariyerini sürdürmekte.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR