Çöpte bulunan bebek cinayeti 18 yıl sonra aydınlatıldı!
Kocaeli’nde 18 yıl önce çöpte ölü bulunan bebeğin annesi olduğu DNA ve parmak iziyle belirlenen Emine Nilay Özkan, ilk kez hakim karşısına çıktı.
ABONE OLKocaeli’nin İzmit ilçesinde 18 yıl önce çöpte ölü bulunan yeni doğmuş bebeğin annesi olduğu DNA ve parmak iziyle tespit edilen Emine Nilay Özkan, ilk kez hakim karşısına çıktı. Ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanan Özkan’ın savunması dikkat çekti.
DNA VE PARMAK İZİYLE ORTAYA ÇIKTI
2007 yılında Yahyakaptan Mahallesi’nde çöpte bulunan kız bebek, kimsesizler mezarlığına defnedilmişti. Otopsi raporunda bebeğin, boynuna dolanan kordon bağı nedeniyle boğularak hayatını kaybettiği belirlenmişti. Yıllarca faili meçhul kalan dosya, 2025’te yeniden açıldı.
Yapılan incelemelerde, olay yerindeki parmak izi ile Emine Nilay Özkan’ın izi eşleşti. Ayrıca DNA analizinde Özkan’ın bebeğin annesi olduğu kesinleşti. Sakarya’da yakalanan Özkan, 2025 yılında tutuklandı.
“LAVABODA DÜŞÜK YAPTIM” SAVUNMASI
Özkan, emniyette verdiği ifadede olay günü yalnız olduğunu, alkol aldığını ve hamileliğinden habersiz olduğunu öne sürdü. Kanama sonrası lavaboda düşük yaptığını düşündüğünü belirten Özkan, bebeğin nefes almadığını sanarak panikle çöpe attığını söyledi.
MAHKEMEDE DİKKAT ÇEKEN İFADE
İlk duruşmada konuşan Özkan, olay anını net hatırlamadığını belirterek, “Kordon bağının vücudumdan nasıl ayrıldığını hatırlamıyorum. Bebeğe dokunduğumda kaskatıydı” dedi. Bebeğin ağlamadığını, bu nedenle sırtına vurduğunu da ifade etti.
TANIKLAR: HAMİLE OLDUĞU ANLAŞILMIYORDU
Duruşmada dinlenen tanıklar, Özkan’ın o dönemde hamile gibi görünmediğini söyledi. Komşusu, fiziksel bir değişim fark etmediğini belirtirken, birlikte yaşadığı halası da mide bulantısı ya da aşerme gibi belirtiler olmadığını ifade etti.
AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET TALEBİ
Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede, Özkan’ın “çocuğa karşı kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanması istendi. Mahkeme heyeti, eksiklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.