Türkiye Basın Federasyonu'ndan Özgür Özel'e sert tepki: Tehditkâr dili kınıyoruz

Türkiye Basın Federasyonu, "Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in dün akşam Ataşehir mitinginde medya mensuplarına yönelik kullandığı tehditkâr dili kınıyoruz" açıklamasında bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 21.04.2026 14:33 GÜNCELLEME 21.04.2026 14:37 GÜNCEL
Türkiye Basın Federasyonu'ndan Özgür Özel'e sert tepki: Tehditkâr dili kınıyoruz

Türkiye Basın Federasyonu, CHP Genel Başkanı Özel'in Ataşehir mitinginde medya mensuplarına yönelik kullandığı tehditkâr dilden dolayı tepki gösterdi.

Federasyondan yapılan açıklama şu şekilde:

"Gazetecilik mesleği; kamu yararını gözeterek, haber kaynaklarına dayanarak bilgi edinme, doğrulama ve kamuoyuyla paylaşma sorumluluğunu içerir. Gazeteci, haberi keyfi şekilde üretmez; farklı kaynaklardan teyit ederek, mesleki etik ve vicdani süzgecinden geçirerek yayınlar.

Bu çerçevede, söz konusu mitingde A Haber ve TGRT başta olmak üzere bazı medya kuruluşlarının hedef alınması ve “hesap sorulacağı” yönünde ifadeler kullanılması, kamuoyunda “devri sabık”  yaratacaklar endişesini doğrulamaktadır.

Bir yandan medya özgürlüğünü savunduğunu ifade ederken, diğer yandan gazetecileri hedef göstermek; ne demokratik değerlerle ne de sağduyulu bir siyasi anlayışla bağdaşmaktadır.

Basın özgürlüğü, demokratik toplumların temel taşlarından biridir. Medya mensuplarına yönelik her türlü baskı, tehdit ve hedef gösterme girişimi kabul edilemez.

Bu nedenle, Sayın Özgür Özel’in kullandığı bu dili gözden geçirmesini, tehditkâr söylemlerden vazgeçmesini ve hedef alınan medya mensuplarından kamuoyu önünde özür dilemesini bekliyoruz."

Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR