İmralı heyetinden dezenformasyon uyarısı: İddialar tamamen asılsız

DEM Parti İmralı heyeti, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a atfedilen sahte görüşme notlarının gerçek dışı olduğunu, bu tür faaliyetlerinin toplumsal barış ve diyalog zeminine zarar verdiği yönünde açıklama yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 29.04.2026 11:52 GÜNCELLEME 29.04.2026 12:03 GÜNCEL
İmralı heyetinden dezenformasyon uyarısı: İddialar tamamen asılsız

DEM Parti İmralı heyeti, son günlerde bazı basın yayın organları ile sosyal medya platformlarında terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a ait olduğu iddia edilen görüşme notları hakkındaki iddialara cvevap vermek üzere yazılı bir açıklama yayımladı.

Heyet tarafından yapılan açıklamada, söz konusu içeriklerin kamuoyunu yanıltma amacı taşıdığı vurgulanarak son günlerde bazı basın ve sosyal medya mecralarında dolaşıma sokulan ve Öcalan'a atfedilen görüşme notları başlıklı içeriklerin herhangi bir orijinal belgeyle bağ kurulmaksızın bazı kişi ve çevrelere yönelik ifadeler eklenerek Öcalan'ın görüşlerinin çarpıtıldığı aktarıldı.

BU TÜR GİRİŞİMLER ÇÖZÜM ZEMİNİNİ ZEDELİYOR

Bu tür dezenformasyon faaliyetlerinin toplumsal barış ve diyalog süreçlerine zarar verdiğine dikkat çekilen açıklamada, yayımlanan notların herhangi bir resmiyeti olmadığı ifade edildi. 

Açıklamada, bu tür girişimlerin diyalog ve çözüm zeminini zedelediği, İmralı heyetinin Öcalan ile görüşen aile üyeleri ve avukatları dışında herhangi bir kaynaktan servis edilen; resmi, doğrulanabilir ve güvenilir bir zemine dayanmayan hiçbir belge, not ya da bilgiye itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı.

"TÜM TARAFLAR HASSASİYET GÖSTERMELİDİR"

Açıklamanın sonuç bölümünde, kamuoyunun servis edilen bu tarz içeriklere karşı teyitli bilgiyle hareket etmesi gerektiği belirtilerek, duyarlılık çağrısında bulunuldu:

Kamuoyunun bu tür içeriklere karşı dikkatli olması, sağlıklı bir diyaloğun sürdürülebilirliği ve çözüm sürecinin gerekleri açısından büyük önem taşımaktadır. Bütün tarafların bu konuda hassas ve duyarlı olması gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz.

Ahmet Aydemir Haber7.com - Muhabir

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi, “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Gündem, siyaset, yaşam, magazin, spor ve SEO editörlüğü yaptı. Meslek hayatına Ocak 2024’ten beri Haber7’de devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR