Sumud Filosu'na İsrail baskını! Türkiye'den peş peşe tepki: Barbarlık, korsanlık...

Gazze’ye insani yardım taşıyan Küresel Sumud Filosu’na uluslararası sularda İsrail müdahalesi büyük tepki çekti. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve İletişim Başkanı Burhanettin Duran, saldırıyı hukuk ihlali ve korsanlık olarak nitelendirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 30.04.2026 09:48 GÜNCELLEME 30.04.2026 10:50 GÜNCEL
Sumud Filosu'na İsrail baskını! Türkiye'den peş peşe tepki: Barbarlık, korsanlık...

Gazze'ye insani yardım ulaştırmak amacıyla oluşturulan Küresel Sumud Filosu'na İsrail güçleri tarafından uluslararası sularda saldırı düzenlendi. Yapılan korsanlık eylemine Türkiye'den peş peşe tepki geldi.

'İNSANLIK DÜŞMANI BİR SUÇ DAHA İŞLEMİŞTİR'

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Gazze’ye insani yardım ulaştırmak  için yapılan her girişim asil bir insanlık eylemidir. 

İnsanlık adına Gazze’ye yardım ulaştırmak için yola çıkan Küresel Sumud Filosu’na İsrail güçleri tarafından uluslararası sularda yapılan saldırı, “İNSANLIK İTTİFAKI”nı hedef alan bir barbarlıktır.

İsrail’in tüm insanlığı hedef alan bu barbarlığını lanetliyoruz. 

İsrail, Gazze’ye yardım götürmeye çalışan Küresel Sumud Filosu’na saldırarak insanlık düşmanı bir suç daha işlemiştir. 

İsrail’in bu barbarlığına karşı tüm uluslararası toplum ortak bir cevap vermelidir. 

Filoda yer alan vatandaşlarımızın ve diğer yolcuların durumunu yakından takip ediyoruz."

İLETİŞİM BAŞKANI DURAN'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, "Gazze'ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkan Küresel Sumud Filosu'na uluslararası sularda İsrail tarafından yapılan müdahale, açık bir hukuk ihlali ve kabul edilemez bir saldırıdır. Sivillerin vicdanını temsil eden bu girişimin hedef alınması, yalnızca yardım çabalarına değil, insanlığın ortak değerlerine yönelmiş bir tehdittir. İsrail, bu müdahaleyle uluslararası sularda korsanlık peşinde olduğunu göstermiştir. Uluslararası toplum, bu pervasızlığa karşı sessiz kalmamalı, hukukun, adaletin ve seyrüsefer özgürlüğünün yanında net bir duruş sergilemelidir. Filoda bulunan vatandaşlarımızın ve diğer yolcuların durumu, ilgili ülkelerle koordinasyon içinde yakından takip edilmektedir." dedi.

KAYNAK : Haber7
Şule Altınel Haber7.com - İnternet Editörü

Editör Hakkında

Sakarya’da doğdu. Marmara Üniversitesi’nde lisans eğitimini tamamlamasının ardından gazetecilik kariyerine başladı. 2016 yılından beri çeşitli medya kuruluşlarında çalıştı. 2025 Haziran ayından itibaren Haber7’de ‘gündem editörü’ olarak kariyerini sürdürmekte.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR