Meteoroloji'den hava durumu raporu: 7 ilimiz karla kaplanacak!
Mayıs ayının ilk gününde Türkiye, yeni bir soğuk hava dalgasının etkisine girdi. Bolu ve Sakarya gibi illerin yüksek kesimlerinde kar yağışı görülürken, MGM ve uzmanlardan peş peşe kritik hava durumu uyarıları geldi.
ABONE OLMGM tarafından 2 Mayıs Cumartesi günü için yayımlanan son değerlendirmelere göre, özellikle Orta Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun bazı kesimlerinde hava şartlarının ani şekilde sertleşmesi bekleniyor. Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ve Şanlıurfa çevrelerinde yağışların etkili olacağını bildiren yetkililer, güney ve iç kesimlerde gök gürültülü sağanak geçişleri yaşanacağını kaydetti.
BATI BÖLGELERİNDE 10 DERECELİK DÜŞÜŞ BEKLENİYOR
Hava sıcaklıklarının ülke genelinde mevsim normallerinde seyredeceğini ancak batı bölgelerde 6 ila 10 derece arasında hissedilir bir düşüş yaşanacağını belirten yetkililer, rüzgarın Marmara ve Kuzey Ege'de kuzeydoğudan saatte 40 ila 70 kilometre hızla fırtına şeklinde eseceğini aktardı. İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun batısında ise güneybatıdan yer yer kuvvetli rüzgarların etkili olacağı ifade edildi.
10 İL İÇİN SARI KODLU UYARI YAPILDI
Meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyaran Meteoroloji yetkilileri, sel, su baskını, yıldırım, dolu ve ulaşımda aksamalar gibi risklere karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini vurguladı. Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun yüksek kesimleri için çığ tehlikesine işaret eden yetkililer, Burdur, Isparta ve Antalya'ya gök gürültülü kuvvetli sağanak beklentisi nedeniyle sarı kodlu uyarı verdi. Amasya, Çorum, Kastamonu, Ordu, Samsun, Sinop ve Tokat illeri ise hem yağmur hem de kar yağışının etkili olacağı gerekçesiyle sarı kodlu uyarı listesine alındı.
"POYRAZ 4 GÜN BİZİMLE OLACAK"
Öte yandan, sosyal medya platformu X üzerinden hava durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan Hava Forum hesabı, İstanbul'daki son duruma dikkat çekti. İstanbulluları soğuk havaya karşı uyaran platform, şu ifadeleri kullandı:
"Sevgili İstanbullular, Poyraz 4 gün bizimle olacak. Özellikle pazar günü üflemesini bir kademe daha artıracak. Üfledikçe bizler üşüyeceğiz. O üfledikçe havamız temizlenecek, ferah bir moda geçeceğiz. Sıcaklık gündüz bile 10 derecelerde olacak. Kalın giyinelim."