Ünlü restoran zincirinde insanlık ayıbı! Bakanlık harekete geçti: Asla kabul edilemez

İstanbul Tarabya’da bulunan dünyaca ünlü fast food zincirinde bir anne ve kızı sırf ekonomik durumlarının kötü olması nedeniyle restorana kabul edilmemişti. Ticaret Bakanlığı inceleme başlattığını duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 04.05.2026 23:04 GÜNCELLEME 04.05.2026 23:06 GÜNCEL
Ünlü restoran zincirinde insanlık ayıbı! Bakanlık harekete geçti: Asla kabul edilemez

İstanbul’un Tarabya semtinde bulunan ünlü bir restoran zincirinin şubesinde yaşandığı öne sürülen olay, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. 

Anne ve kızı, ünlü fast food zincirinde sırf ekonomik durumlarının kötü olması nedeniyle restorana kabul edilmedi. Yaşanan olay, toplum vicdanında derin bir yara açarken, Ticaret Bakanlığı konuyla ilgili inceleme başlattığını duyurdu.

Ticaret Bakanlığı Basın Danışmanı Bekir Kaplan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

'YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ'

"Bir hamburger zincir restoranında yaşandığı iddia edilen "müşteri ayırma ve hizmetten kaçınma" konusuna ilişkin paylaşımlarınızı ve mesajlarınızı yakından takip ediyoruz.

Her bir vatandaşımızın bu konuda gösterdiği duyarlılık, toplumsal vicdanımızın ne kadar güçlü olduğunun da açık bir göstergesidir. Bu hassasiyet için teşekkür ediyoruz.

"KABUL EDİLEMEZ"

Hiçbir vatandaşımızın; ekonomik durumu, görünümü ya da herhangi bir gerekçeyle ayrımcılığa maruz kalması kabul edilemez. Konu Ticaret Bakanlığımızın takibindedir.

Gerekli inceleme ve denetim süreçleri yürütülmekte olup, gelişmelere ilişkin detaylı açıklama ve güncelleme en kısa sürede kamuoyuyla paylaşılacaktır."

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel / Siyaset Sorumlu Editör

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR