Türkiye ve Suudi Arabistan arasında yeni dönem: 2 pasaport için vizeler kalkıyor
Ankara’da bugün yapılacak kritik toplantıda, Türkiye ile Suudi Arabistan arasında belirli pasaport türlerini kapsayan vize muafiyeti anlaşmasının imzalanması bekleniyor.
ABONE OLTürkiye ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerde yeni bir sayfa açılıyor. İki ülke arasında belirli pasaport türleri için vize uygulamasının kaldırılmasına yönelik anlaşmanın bugün Ankara’da imzalanması bekleniyor.
Anlaşmanın, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan Al-Suud arasında gerçekleştirilecek temaslar kapsamında hayata geçirilmesi planlanıyor.
ANKARA’DA KRİTİK ZİRVE
Türk-Suudi Koordinasyon Konseyi’nin üçüncü toplantısı, 6 Mayıs’ta Ankara’da düzenlenecek. Toplantıya iki ülkenin dışişleri bakanları eş başkanlık edecek.
Diplomatik kaynaklardan aktarılan bilgilere göre görüşmelerde, hem diplomatik hem de hususi pasaport sahiplerini kapsayan vize muafiyeti anlaşması masada olacak. Eğer imzalar atılırsa, iki ülke arasındaki seyahatlerde önemli bir kolaylık sağlanmış olacak. Açıkçası bu adım, son yıllarda hızlanan normalleşme sürecinin en dikkat çekici başlıklarından biri olarak görülüyor.