Başkan Altay: Trafikte nezaketin yaygınlaştığı bir şehir hedefiyle çalışıyoruz!

Konya Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen “Trafikte Nezaket ve Görgü Kuralları Projesi” ile 3. ve 4. sınıf öğrencileri küçük yaşta toplumsal bilinç kazanıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 12.05.2026 19:40 GÜNCELLEME 12.05.2026 19:42 GÜNCEL
Başkan Altay: Trafikte nezaketin yaygınlaştığı bir şehir hedefiyle çalışıyoruz!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Konya Modeli Belediyecilik" olarak ifade ettikleri modelde sadece fiziki yatırımların değil, özellikle öğrencileri kapsayan insan odaklı sosyal projelerin de büyük önem taşıdığını vurguladı.

“ÇOCUKLARIMIZI ERKEN YAŞTA BİLİNÇLENDİREREK GELECEĞE HAZIRLAMAYI ÇOK ÖNEMSİYORUZ”

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü ortaklığıyla yürüttükleri “Trafikte Nezaket ve Görgü Kuralları Projesi”nin de Türkiye’ye örnek olduğunu kaydeden Başkan Altay, “Proje kapsamında ‘Nezaket Otobüsü’ okullarımıza gidiyor, öğrenci arkadaşlarımıza toplu ulaşım kuralları, trafik kuralları ve toplumsal değerlerimizi anlatıyor. Bu yıl şu ana kadar 10 okulda 3. ve 4.sınıftan 2 bin 500 evladımız projeye katıldı. Trafikte nezaket kültürünün çocuk yaşta kazanılması toplum adına çok kıymetli. Bu alanda çocuklarımızı erken yaşta bilinçlendirerek geleceğe hazırlamayı çok önemsiyoruz” diye konuştu.

 

Başkan Altay, çocukların eğitim sürecine gösterdiği ilgiden memnuniyet duyduklarını belirterek, “Çocuklarımızın bilinçli bireyler olarak yetişmesi için eğitici ve farkındalık oluşturan projelerimizi sürdüreceğiz. Trafikte nezaketin yaygınlaştığı bir şehir hedefiyle çalışmalarımıza devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Eğitime katılan öğrenciler de trafikte nasıl davranmaları gerektiğini ve görgü kurallarını öğrendiklerini belirterek, eğlendiklerini ve güzel zaman geçirdiklerini söyledi.

ÖĞRENCİLER; TOPLU ULAŞIMDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KURALLARI ÖĞRENİYOR

Otobüs içerisinde gerçekleştirilen eğitimlerde öğrenciler; durakta beklerken dikkat edilmesi gereken kurallar, toplu ulaşım araçlarına güvenli binme yöntemleri ve yolculuk sırasında uyulması gereken davranışlar hakkında bilgilendiriliyor. Ayrıca yaşlılara, hamilelere, engellilere ve çocuklu vatandaşlara öncelik verilmesi konusunda farkındalık oluşturuluyor.

Eğitimlerde diğer yolcuların rahatsız edilmemesi, toplu taşıma araçlarının temiz kullanılması, kamu malının korunması ve toplu ulaşım kullanımının çevreye ve şehir yaşamına katkıları gibi konular da öğrencilere aktarılıyor.

Bahadır Alemdar Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 13 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR