Önce ayağa kalktılar, şimdi işlerinin başındalar

AID Uluslararası Doktorlar Derneği, protez desteği verdiği engellilere yönelik bir kalkındırma projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında 9 işletme faaliyete başlarken, yıl sonuna kadar bu sayının 30’a çıkması hedefleniyor.

ABONE OL
GİRİŞ 13.05.2026 19:18 GÜNCELLEME 13.05.2026 19:18 GÜNCEL
Önce ayağa kalktılar, şimdi işlerinin başındalar

AID Uluslararası Doktorlar Derneği, afet, savaş ve insanî kriz bölgelerinde dil, din ve ırk ayrımı gözetmeksizin sürdürdüğü sağlık hizmetleriyle tıbbî yardım ve desteğe ihtiyaç duyan insanlara umut olmaya devam ediyor.

“Dünyanın her yerinde, ihtiyaç duyan herkese…” şiarıyla sağlık ve koruma faaliyetlerini sürdüren dernek, 2017 yılından bu yana protez desteği sağladığı yaklaşık 5 bin 300 savaş mağduru engelli bireye yönelik yeni bir kalkındırma projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında, Suriye’de ihtiyaç sahibi ailelerin kendi geçimlerini sağlayabilmeleri amacıyla küçük işletmeler açılmaya başlandı.

2026 yılının başında başlatılan projenin ilk etabında toplam 9 işletme faaliyete geçti. Haziran ayı sonuna kadar bu sayının 15’e, yıl sonuna kadar ise 30’a çıkarılması hedefleniyor. Projenin ilerleyen aşamalarında ise yine dernek tarafından protez desteği sağlanan depremzede vatandaşların ve Gazzeli savaş mağdurlarının da çalışmayla desteklenmesi planlanıyor.

Dernek yetkilileri; hayata geçirilen projeyle birlikte zorunlu göçlerin önüne geçilmesini, kalıcı iskânın desteklenmesini, istihdamın artırılmasını ve engelli bireylerin onurlu bir yaşam sürdürebilmelerine destek olunmasını amaçladıklarını belirttiler.

KAYNAK : Haber7
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR