Sumud Filosu aktivistleri İstanbul'da! AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik karşıladı
İsrail tarafından uluslararası sularda alıkonulan Küresel Sumud Filosu'nda bulunan 85'i Türk vatandaşı 422 aktivist Türk Hava Yolları'nın 3 özel uçakla İstanbul Havalimanı'na getirildi.
ABONE OLGazze'ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkan ve uluslararası sularda İsrail tarafından el konulduktan sonra Negev Çölü'ndeki Ketziot Hapishanesi'nden çıkarılan Küresel Sumud Filosu aktivistleri İsrail'in güneyindeki Ramon Havalimanı'na getirildi.
İşlemleri tamamlanan 85'i Türk vatandaşı olan 422 aktivist Türk Hava Yolları'na ait Ramon Havalimanı’ndan havalanan 3 ayrı uçakla İstanbul'a getirildi.
Aktivistleri havalimanında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir karşıladı.
Özdemir sosyal medya hesabından, "SUMUD’un UMUT için yola çıkan, heybesinde insanlığın vicdanını taşıyan kafilemizi İstanbul’da karşıladık. Onlar mazlumların sesi olmak uğruna bu yola çıktılar. Her biriyle gurur duyuyoruz." paylaşımında bulundu.
İstanbul Havalimanı'nda açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, "Buradaki bütün kardeşlerimiz insanlık adına, insanlık haysiyeti adına, Gazze'deki soykırıma karşı durmak adına bu yolculuğu gerçekleştirdiler. İnsanlığın mesajını oraya duyurdular. Orada bir takım zulümlere de uğradılar, ama o güçlü mesajı sürdürmeye devam ediyorlar" dedi.
Gazze'ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkan ve uluslararası sularda İsrail tarafından el konulduktan sonra Negev Çölü'ndeki Ketziot Hapishanesi'nden çıkarılan Küresel Sumud Filosu aktivistleri İsrail'in güneyindeki Ramon Havalimanı'na getirildi. İşlemleri tamamlanan 85'i Türk vatandaşı olan 422 aktivist Türk Hava Yolları'na ait Ramon Havalimanı’ndan havalanan 3 ayrı uçakla İstanbul'a getirildi.
'BURANIN VERDİĞİ MESAJI BÜTÜN DÜNYA ANLAMALI'
İstanbul Havalimanı'nda açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, "İnsanlık filosu; insanlığın sesini, adaletini, Gazze'ye olan ilgisini duyurmak için ortaya çıktı. Buradaki bütün kardeşlerimiz insanlık adına, insanlık haysiyeti adına, Gazze'deki soykırıma karşı durmak adına bu yolculuğu gerçekleştirdiler. İnsanlığın mesajını oraya duyurdular. Orada bir takım zulümlere de uğradılar, ama o güçlü mesajı sürdürmeye devam ediyorlar. Bugün devletimizin gönderdiği uçaklarla birlikte buraya geldiler. Yaralılar var, onlar ambulanslarla buradan götürülüyor. Bu tablo bile şunu gösteriyor; insanlık haysiyeti ve onuru adına dünyanın her tarafından asil insanlar ayaktadır. Buranın verdiği mesajı bütün dünya anlamalı, bu mesaj doğrultusunda soykırım şebekesine karşı bir bütün olarak hareket etmelidir" dedi.
"BİZİM ELİMİZDEN BU KADAR GELDİ"
Aktivistlerden biri "Arkamızda duran devletimize teşekkür ediyoruz. Bizim elimizden bu kadar geldi. İsrail daha sert davrandı hemen hemen tüm arkadaşlarımız şiddete maruz kaldılar kimimizin kaburgası kırıldı kimimizin kulak zarı patladı. Bu seferki daha şiddetliydi. Oradaki kardeşlerimizin çektiği zulüm bizimkinden çok daha fazla. Biz kendimizi bu şekilde teselli ettik. Teşekkür ederiz arkamızda durduğunuz için" dedi.
"GAZZE'YE ULAŞAMAMANIN ÜZÜNTÜSÜ İÇİDEYİZ"
Aktivist Abdülmecit Bahçivan "Çok mutluyuz gururluyuz mümkün olduğu kadar ilerledik. 200 millere kadar ilerledik. İsrail' e insanlığımızı gösterdik. İsrail zulmünü herkese gösterdi. Şu an uçaktan inip de İsrail'in zulmüne uğramayan hiçkimse yok. Bunlardan ben sadece bir tanesiyim. Her arkadaş zulme uğradı. Gazze'ye ulaşamadık bunun üzüntüsü içerisindeyiz " dedi.